Pneunm Zdravím, tak jsem dělal nabídku na Kleber 1956515 za 1270 Kč a dozvěděl jsem se že to je drahý. Kdyby jste mi někdo napsal pro srovnání za kolik to prodáváte, byl bych rád, děkuji.
hohencenda Tire jsem škodolibý tak to tomu pánovi přeju nač se zeptat u odborníků když se dá něco načíst na netu nebo v klamavé reklamě že?
čtvrtek, 21. března 2019
hohencenda Romane k tvému článku bohužel novinář píše to co chce lobista,nebo jen to co ho zaujalo nejde do větší hloubky problému nehledně na to že o pneu oboru ví cca setinu toho co o gumách za ta léta víš ty.
čtvrtek, 21. března 2019
hohencenda Romane pěkně po pneuservisácku napsáno díky.
čtvrtek, 21. března 2019
Pneunm eguma :D tak jo, je to vlastně super rada jen se dost často může stát že to je přesně obráceně. Tomu říkám kvalitní novinářská práce. Nediv se ale že někteří lidé to úplně nechápou, někdo si za svým slovem stojí a nežvaní i věcech kterým nerozumí.
středa, 20. března 2019
karel eguma, pan prezident Zeman má na novináře určitý názor, jistě ho znáš, já s tímto názor plně souhlasím.A to je asi vše, co jsem chtěl říct.
středa, 20. března 2019
roman eguma: K tomu citátu "Na prověřených e-shopech lze i špičkové pneumatiky koupit výhodně..." => Tuto větu si může čtenář též vyložit tak, že to v pneuservisech (nebo u jiných prodejců) pravděpodobně nelze. Takže to není objektivní informace. Musím se tedy opakovat. Jediné, co nevím je to, jestli to byl záměr autora článku, nebo chyba či nepozornost. No nic, asi se neshodneme na ničem, nemá cenu si ničit prsty zbytečným klepáním do klávesnice.
středa, 20. března 2019
eguma Pneunm: A známé mého kamaráda si koupil pneu na netu a přezuli ho ve městě, kde bydlí za pár šprdlíků. Pro něj by to byla dobrá rada... A to prosím neberte jako nějaké osobní navážení se do kohokoliv. Ale ten článek osloví desítky tisíc lidí (možná stovky tisíc). Pro tisíce z nich to bude dobrá rada, pro tisíce z nich (včetně vašeho případu) nikoliv a ten zbytek, který nepřezouvá poprvé si to zařídí jako vždycky.
středa, 20. března 2019
Pneunm eguma ten první článek je pojatý jako rada spotřebitelům. Na podzim známý mého kamaráda koupil gumy na netu, v dvou konkurenčních servisech v našem městě ho poslali k šípku načež skončil o dvě města dál kde stál šest hodin ve frontě. Nakonec se dozvěděl že přesně ty samé pneumatiky prodávám o 50 Kč levněji. Shodneme se aspoň na tom že je to dost špatná rada...
středa, 20. března 2019
eguma karel: Když se podíváte po různých článcích, tak často najdete i citovaný pneuservis. Chcete, aby lidé znali vaše stanovisko nebo názor? Musíte si dát tu práci, aby se ho daný novinář i dozvěděl. A tyhle kapacity mají ponejvíc sítě nebo servis, kam třeba jezdí novinář přezouvat. Nepotřebuju slovíčkařit nebo někoho omlouvat - popisuju vám způsob, jakým pracuje novinář. To je fakt. A buď se s ním smířite, nebo s ním zkusíte něco dělat (ale tak je to se vším).
středa, 20. března 2019
karel to co píše eguma je jen slovíčkaření a omlouvání nepoctivosti vůči zákazníkům,čtenářům.
možná to už bude 15 let, vyšel v denním tisku článek o pneumatikách, když jsem se ptal autora proč
píše takový blbosti, že to co napsal není ani trochu pravda, odpověděl mi :" pane, já tomu nerozumím,
to mi řekli v servisu." Tak se nedivte , že dnes na netu píší co se jim zamane a jsou přesvědčeni ,že je to správně. Pro novináře a eshopy jsou pneumatiky černé a kulaté a stojí tolik a tolik a protože eshopaři naslibovali dodavatelům velké odběry aby dostali super ceny, tak dnes potřebují novináře aby se toho množství pneumatik zbavili a oběma stranám je jedno jestli je článek pravdivý ,zavádějící ,klamavý atd.Článek,reklama musí přivést co nejvíce zákazníků a to za každou cenu. Bohužel, některé pneuservisy si stále neuvědomují , že svým přístupem k servisním pracem ,dělají eshopům obrovskou službu a ZADARMO.
středa, 20. března 2019
eguma Roman: Proč by něco zamlčoval? On napsal přesně: Na PROVĚŘENÝCH e-shopech LZE i špičkové pneumatiky koupit výhodně.... A pak tam má vypsané ceny. Tzn. tohle je tak obecné tvrzení, jak je jen možné. Dokonce ani žádný nejmenuje. Zkus si představit, jak by vypadaly jakékoliv zprávy, kdyby např. Politik A řekl něco, tak by automaticky museli doplnit i politika B a C. Nebo by Banka A přišla s nějakým výhodným produktem a novinář by musel napsat i to, že B a C žádný takový produkt nemají. Ad absurdum, že např. země A zvedla daně a že země B a C je nechaly na stejné výši. Já osobně taky netvrdím, že Garáž je nějaké super médium, nebo že je Žák super novinář (těží z toho, že je pod Seznamem). Ale napsat, že něco je možné... Je to článek pro laickou veřejnost. Tzn. dycky bude zjednodušovat a podle mne bude ještě spousta a lepších příležitostí, nad čím se na**t. Ale to už jsme skoro moc odběhli od nějakého původního smyslu :)
středa, 20. března 2019
Tire střípky ze začátku sezóny: Před týdnem se u mě na servisu objevil obchodní zástupce nejlevnějšípneu s nabídku spolupráce při prodeji jejich vlajkové lodi s názvem Tomket - vyprovodil jsem ho se slovy: čínské šmejdy neprodávám. Dnes se objevil starší pán s Yetinou (225/50R17) v kufru nové Tomkety. Měl jsem čas tak pro si nevydělat. Při montáži jsem prohodil, že neudělal uplně dobře když si koupil čínské pneumatiky a on na to: To jsou české gumy říkali to v rádiu v reklamě. Tak jsem mu naše malinkatým písmem made in China. Pán nevypadal moc nadšeně a bylo vidět jak je naštvaný, že naletěl klamavé reklamě. Dorazil jsem ho když, jsem mu řekl že za stejnou cenu mohl mít normální značky jako Barum nebo Matador. Ale abych nehaněl jen Tomkety. Continental přišel ze super novinkou Ecocontact6 - prý nová směs prý prodloužená životnost - to je sice hezké ale nová guma 195/65R15 nebo 205/55R16 má výšku vzorku 6,5mm. Neříkám že všechny značky mají standartních 8mm ale 6,5mm na nové gumě se mi zdá už opravdu hodně špatné.
středa, 20. března 2019
Pneunm Romane je to jak píšeš, novinář buď o tématu nemá ani ponětí anebo zamlčuje informace záměrně. V obou případech to pro mě není kvalitní novinář.
středa, 20. března 2019
roman eguma: Pokud někdo zamlčí fakt, že existují 2 největší distribuční kanály (shopy a pneuservisy), ale uvede (pravděpodobně záměrně) jen jediný, tak to není moc seriózní a férové jednání ze strany autora článku, nemyslíš? Proto se nediv, že reagujeme tak, jak reagujeme.
Hrouda Romane našel jsem komentář k článku který jsi tu zveřejnil ( zajímavé) . Vložil ho sem jako text.--------------: Robert Paulicek
Dobrý den, dovolím si reagovat na tento článek - předem upozorním na fakt, že jsem spolumajitelem firmy na prodej alu kol, pneumatik a příslušenství, ale nechci, aby to vypadalo jen jako reklama viz. výše (v článku) zmíněné společnosti. Záměrně zde tedy nebudu uvádět jméno naši společnosti.
Narovinu řeknu, že náš sortiment tvoří z 60 % i kola vyrobená v Číně. Vždy je důležité, jaká výstupní kontrola se provádí, kdo má v dané čínské společnosti jaký podíl apod.. Nebo se můžeme dále zamyslet nad výrobky Apple – kde jsou jejich součástky taktéž vyráběny na území Číny.
Tvrzení, že všechna kola musí mít značku KBA je mylná. Jen kola vyrobená na území Německa jsou označena touto značkou. Nebo tvrzení, že musí mít TUV (E v kroužku) je opět mylné.
Na světě existují dvě celosvětově uznávané a co do hodnoty stejně silné normy - a to TUV (Německá) a JWL (Japonská VIA).
Certifikovali jsme i zátěžová kola na Boxery, Ducata, Jumpery, Sprintery apod. a u těchto zkoušek nepraskala kola, ale pneumatiky!!! Jelikož podle nové směrnice EU se kola zatěžují 2,5 násobkem jejich povolené nosnosti. A na tyto testy nejsou k sehnání žádné pneumatiky, které by toto zatížení zvládly ….
My například necháváme (nutno dodat, že za opravdu veliké peníze) certifikovat kola buď prostřednictvím TUV Wien nebo dnes už spíše v Dekra ČR (česká odnož TUV SUD). Plus jsme zapsaní na ministerstvu dopravy. Když s koly vyběháte toto časově a finančně náročné kolečko, obdržíte registrační značku (Atest). Díky těmto skutečnostem jsme jako jedni z mála (legálně) schopni ke kolům dodávat i typové listy. Tyto dokumenty Vás opravňují nechat si dopsat kola i jako alternativní obutí do velkého TP.
O této problematice bych zde mohl psát hodiny a hodiny, ale bylo by to hodně nudné – chci spíš jen sdělit, že né každá kola z Číny nebo z jiného kouta světa, jsou levným a nebezpečným šuntem!!!
středa, 20. března 2019
SJM Sleduji to tady a je to zajímavé. Samozřejmě klíčové je to, na které straně barikády člověk stojí a tím jsou role a postoje určeny. Nicméně na internet obecně by se dalo s úspěchem aplikovat pořekadlo o ohni: "Dobrý sluha, ale zlý pán". V poslední době je stále čím dál více zřejmé, že mimo zdroje informací, je využíván či zneužíván k šíření dezinformací, utváření a formování názoru, mínění a to zdaleka ne jen politického, Jsme toho svědky dnes a denně ve vrcholné politice, kdy tisková mluvčí prohlásí, že onen pán ani neumí psát na pc, aby ten sám pán nás dnes a denně, kdy maká jako šroubek, zásoboval na FB pomalu každým "prdem" o se ten den odehrál a o víkendu, při snídani, než mírně zchladne ranní kávička, vytvoří 10ti stránkový elaborát o kde čem, např. o neexistujícím majiteli cukrárny, kterého nikdy nepotkal. Nicméně mnozí si mohou povytahovat obočí, někteří klepat na čelo, ale 2 mil.obyvatel tomu věří, tak proč vtom nepokračovat? Je nad slunce jasné a PR marketéři to ani nezastírají, že tyto postupy jsou plně převzaty z obchodu, kde se vyvíjí a precizují léta. Internet se soc. sítěmi jim otevřel netušené možnosti a myslím si, že se nacházíme v bodě zlomu, co dál převáží.