roman Hohencenda: Oni i pneuservisáci potřebují peníze (kdo by je nepotřeboval), ale problém je v tom, že mají mezi sebou "dobráky", kteří aby nepřišli ani o jednoho zákazníka jsou ochotni pracovat za ceny, nad kterými zůstává selský rozum stát => musí být nejlevnějšími ve svém rajonu za každou cenu. Dokud tito dobráci (kteří často mají pneuservis jako další/vedlejší živnost) budou nabízet své služby za hubičku, tak se světovým cenám za pneuservisní služby těžko někdy přiblížíme a další rozvoj naší branže půjde rychlostí ochromeného šneka. Myslím si, že jedinou možností je tyto "dobráky" převychovat je ta, že je zasypeme nelukrativními kšefty, aby se sami uštvali a zatavili vlastní prací. Pokud si někdo nebude chránit svůj píseček, tak toho kolenovrt okamžitě využije. Kadeřnicím to už dávno došlo, teď je řada na pneuservisech.
středa, 10. dubna 2019
hohencenda SJM ono by to šlo kdyby pneuservisáci potřebovali peníze.Německo a kvalita potravin taky drobet jinde.
středa, 10. dubna 2019
SJM a ještě žhavá zpráva - V březnu jsme za zboží a služby platili o tři procenta více než před rokem, oznámil ve zprávě o vývoji inflace Český statistický úřad.Spotřebitelské ceny tak rostou nejrychleji za více než šest let. Tříprocentní inflace byla v Česku naposledy na podzim roku 2012. No ale už opravdu poslední - Pohonné hmoty v České republice opět zdražily a dostaly se tak na úroveň z poloviny letošního ledna. Výrazněji se od minulé středy zvýšila cena benzinu Natural 95 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/benzin-prudce-zdrazuje-nejdraz-neni-prekvapive-v-praze-69721
GUMOVEJPES Asi jsem už tak často opakoval že ručit za dodané nebudu až se to u nás na městě kde je cca 25 různých velkých i menších i černých servisů rozkřiklo jak asi jsem drahý a zatím net klid . a že se u mne co mám jen dvě ruce čeká i na termín až po svátcích no a co mám jen dvě ruce . A nejsem víc než jen pneuservis a plnění klimatizací . Aneb jak říkám ševče atd nic proti těm co dělají všechno když to dělají poctivě .Nebo ocení paní jsem doktor mám červ. diplom, paní v pohodě otevřete ústa jsem zubař, odložte si jsem gynekolog jó a vezměte sebou psa jsem i veterinář. Hezký klidný den všem respektive jeho závěr.
pondělí, 8. dubna 2019
roman Dnes mi volala známá, kdy se může objednat na přezutí svých novek z netu. Tak jsem ji odvětil, že až přezuji všechny "svoje" pneumatiky, což bude okolo 10. května, tak ať si zavolá a že se dohodneme na termínu... Odvětila mi, že tohle nečekala. Tak jsem jí připomněl, že jsem ji varoval při minulém běžném přezutí, co bude následovat a že já svoje slova držím. Dále jsem ji ubezpečil, že se mnou nikdo podlahu vytírat nebude. A bylo po rozhovoru.
pondělí, 8. dubna 2019
hohencenda ha ha ha mám sezonu interneták s pneu ten jel.....
pondělí, 8. dubna 2019
roman Nezáleží na tom, jestli je pneuservis malý nebo velký, jestli tam pracuje pouze OSVČ nebo je to rodinný podnik či větší pneuservis s několika zaměstnanci, ale záleží na tom, jak si dokáže chránit svoji živnost resp. firmu v dnešní "internetové" době. Každý si musí uvědomit, že lze prodat za hodinu desítky pneumatik, ale není možné stejné množství pneumatik za tento čas přezout se stejným počtem lidí. Lidská práce je drahá a musí být zákonitě i vydělená a ekvivalentně zaplacená... To ani nepočítám diametrální rozdíl v ceně nezbytných prostředků nutných k provozování "holého" shopu na jedné straně a pneuservisu, který nabízí nejenom prodej pneumatik, ale i možnost přezutí a likvidace ojetých pneumatik, poradenství, řeší případné problémy s TPMS senzory, případné reklamace pneumatik atd. Chraňte svoje živnosti a "Nebojte se, přidejte se!" Jde to, je to vyzkoušeno a osvědčuje se to. Nebo si snad nosíte do hospody vlastní pivo z marketu se slovy, ať mi to hostinský řádně vychladí?!
neděle, 7. dubna 2019
OCHRANAGUM Je dobře, že pneuservisy ty opravdové ti srdcaři, ne ti převlečeni chudáci a ti co si na pneuservisy hrají se kvalitou prosazují a je jedno jestli je to v Praze, nebo v Broumově-Bylnici. Kolenovrti jsou všude, ale jak si je připustíme tak to budeme mít. Já je mám zcela na háku a posílám k šípku. Není čas na otravy a hmyz který pije krev. Je čas dělat práci tak aby nás a lidi v dílnách uživila. Je čas aby jsme dělali tak aby jsme měli klid na práci a ne se otravovat s někým kdo si často nevidí ani do pusy a vypustí někdy takový blábol, že až nechápeme co to melou tito kolenovrti. Sezona běží, dílny jsou plné od rána do večera a tak se neotravujme těmito …….. lidmi, kteří nám mnohdy nesahají ani po kotníky. Hezkou sezonu přeji.
neděle, 7. dubna 2019
pneupolach Zdravím pánové, rád si čtu Vaše příspěvky a doslova se těším až si přečtu nový příspěvek. Něco málo mě: máme rodiný pneuservis v Brumově-Bylnici, pracujeme pouze ve 3 a to já, otec a mamka (ročníky 90,56,55). Otec s tím začal jako první v našem městě, které má cca 6tisíc obyvatel, vše vybudované vlastní silou, potem a krví. Svou práci odvádíme co nejlépe a snažíme se vyjít vstříc zákazníkovi, samozřejmě jsme nejdražší pneuservis na okolí, ale za kvalitu se musí něco připlatit a osobně když využiji služby někoho ochotného a schopného, tak si také rád připlatím. Naše ceny při kompletní přezutí začínají na 600,. vč dph a jdou pěkně nahoru dle velikosti kol, člověk potká hodně "kolenovrtů", ale taky lidí co naši práci dokáží ohodnotit. V tuto sezonu vidím, že dobří holubi se vracejí, ale taky se vracejí i ti špatní, tak se jenom usmívám. Každou sezonu k nám jezdí stále více a více nových zákazníku s dražšími auty a to i ze vzdálenosti 15-20km, což je velice pozitivní. Přeji Vám hodně zdaru a ať tuto sezonu záda vydrží.
sobota, 6. dubna 2019
roman Svatá pravda. Raději mít 10 dobrých stálých zákazníků než 20 vymrzovačů z kolenovrtní říše.
sobota, 6. dubna 2019
SJM Včera večer jsem v marketu potkal spolužáka, který dělá auto-pneu tak 50/50. Vyprávěl jak dělá flotilu. Táta X6, máma X3, syn student vš pašík CC, druhý mladší syn, rovněž student Golf VI GTI spec.edice. Ani jedno auto nejde pod 20". Pak už jen otec senior s pasatem, tchán také pasat (oba důchodci, původně firemní vozy), no a pak jen jedna služební octávie pro obchoďáka a Master pro servisáka. Doletěl na něj osobně majitel, jak je možné, že na Octávii vydržely gumy jednu sozonu ( zůstatek cca 3,5-4mm, najeto údajně 15000 km, pneu Bridg.) Tak mu vysvětlil, že on ty gumy jen prodává a že musí být problém někde jinde. Na druhý den přijel zase ten obchoďák, že co mu nakukal, že ho seřval jak alíka, že blbě jezdí a že mu bude krátit prémie, pokud mu kola nevydrží jako jemu min. 3 sezony. Tak to si prý bude asi hledat jiné místo, protože je tím pádem bez prémií. Má prý od šéfa nařízeno, že v jednoum dnu musí navštívit min. 6-8 firem, vetšinou mezy 8.00-14.00, a tak to prý má přesuny mezi jednáními jako rychlostní zkoušky na rally. Navíc pan majitel najede v zimě 7-8 tis (z toho 3000 do Francie na lyže) a v létě 10, protože na dovče se zásadně létá. Pak mě něco seplo v hlavě a říkám, zda to není ta a ta firma, co chtěla vždy měsíc předem určit rozpis přezutí po minutách, aby pak přijel synek, který naložil v garáži pravidelně kola k jinému autu, tu zase přivezli disky od dodávky, kterou dávno prodali, no pořád něco. Jak se zdrželi, do 5 minut volal šéf, kde jsou, že jsme slíbili nějaké časy, že jeho auta musí vydělávat a takové ty kecy, no prostě kolenovrt na Ntou. Tak jsem ho jednoho dne, kdy zase prudil, poslal leninskou cestou rovno do ....... .Tak se mě ulevilo, ani nevíte jak a kluci na dílně, ti byli šťastní, jako by dostali 13 plat. Tak mu to říkám, mu se rozzářili oči a praví, že se právě rozhodl, že to trápení také utne.
sobota, 6. dubna 2019
roman gp50: Někdo preferuje kvalitu, někdo cenu, někdo kompromis => Jak kdo. Vzpomínám si, že předloni přijel zákazník s tím, že mu po přezutí v odborném pneuservisu XYZ "auto na vodě plave". Podíval jsem se na jeho pneumatiky a 2 gumy měly špatnou rotaci. Přehodil jsem je a došlo k placení. Pak zákazník zjistil, že jsem v přepočtu na celém autě o 50,- Kč dražší než ten servis, který mu je obul obráceně. Takže zákazník zaplatil se slovy, že příště zase pojede tam, kde to je levnější. Holt kolenovrt si raději rozseká ústa, než by si připlatil za kvalitní práci...
sobota, 6. dubna 2019
Pneunm hohencenda :) to jo, bohužel to bylo myšleno za celý auto a samozřejmě s DPH
sobota, 6. dubna 2019
gp50 Včera jsem tu měl návštěvu od dodavatele a bavili jsme se o kvalitě služeb a cenách. Úplně jsem si vzpomněl na situaci před rokem, když jsme zdražovali. Jsme na malém městě. Kolegyně mi říká: "ale ty lidi si v hospodě řeknou, že jsme drahý a pojedou jinam." Já na to: "dokud budou říkat, že jsme drahý, tak je všechno v pohodě. Stejně k nám pojedou. Až budou říkat, že děláme špatně, pak bude problém." Tak to vidím já.
Pneunm Zdravím, tak teď jsem tu měl paní na kompletní převlek alu kola 15" že prý má rozpočet od šéfa 400 Kč :D tak mě to rozesmálo že jsem to sem musel napsat.
pátek, 5. dubna 2019
hohencenda SJM moc pěkný článek super díky pobavil mne.Romane taky pěkné počtečníčko.