karel Romane, kontrola je v ceně pneu. A pokud vím, mechanik pneuservisu má před montáží kontrolovat každou novou i použitou pneu, protože při převozu mohlo dojít k poškození. Ty je nekontroluješ?
středa, 17. dubna 2019
roman Hohencenda: Kolenovrt (popř.kontrolor) se zeptá: Vaše pneumatiky nekontrolujete před uvedením do provozu nebo je kontrola vašich gum je zdarma? Proč ten diametrální cenový rozdíl? Pokud to zdůvodníš, tak by to neměl být problém. Zdůvodněním, že je to "hmyzí poplatek" asi nebude ze strany kontrolora přijato... Není výhodnější položkou v ceníku "vyhrání dotěrného hmyzu - ZDARMA"?
středa, 17. dubna 2019
karel Taky tuto formulaci používám a zatím s tím nebyl žádný problém, my přece musíme, z důvodu bezpečnosti, každý plášť /disk před montáží důkladně prohlédnout.
středa, 17. dubna 2019
hohencenda Dobrý den vespolek a co formulace kontrola donesené pneu disku a k tomu třeba cena 159 kč kus ? jak vypadá toto z pohledu kontroly?
středa, 17. dubna 2019
Pneunm Díky chlapi, vyřešil jsem to nakonec jednoduše, pověsil jsem zpátky starej ceník a k němu zákaz veškerého internetu a jiných parazitu. Nakonec vlastně ještě tomu kolenovrtovi poděkuju že jsem se konečně rozhoupal. Přeji všem hodně zdaru a co nejméně podobných arogantních chudáků. Ještě jednou díky.
úterý, 16. dubna 2019
roman Pneunm: Ještě jedna věc: Celý ceník musí vyznít tak, že je JEDNA PEVNÁ CENA pro všechny zákazníky a že existuje PŘÍPADNÁ MOŽNOST získání slevy (opět pro všechny zákazníky) za předpokladu, že splní tyto podmínky: Nákup veškerého materiálu v naší provozovně atd. => Musí to vyznít tak, že žádný zákazník nesmí zaplatit více, než ten druhý, ale může zaplatit méně, pokud splní následující podmínku... Čili žádné přirážky, ale pouze slevy.
úterý, 16. dubna 2019
roman Pneunm: Je to možná slovíčkaření, ale formuloval bych to spíše tak, že při nákupu nových pneu (disků) u nás sleva na práci ve výši 50 % z uvedených cen. Při běžném servisu již použitých pneumatik sleva ve výši XY % z uvedených cen popř. ceníky dva, jeden na "mé" gumy se slevou, druhý ceník na "hmyz" v plné palbě.. Formulaci "všem zákazníkům bude poskytnuta sleva..." bych poslal do kopru (této formulace by mohl někdo "zneužít") a napsal bych tam velkými písmeny, že na pneu "právě zakoupené jinde" platí ceník v plné výši. P.S.: Není lepší poslat hmyzáka rovnou do kopru než se s ním pak hádat a řešit případné problémy? Myslím si, že je. Dneska byl u mě další hmyzák vypuzen Chodil ke mě skoro 20 let a myslel si, že já změknu. Spletl se.
úterý, 16. dubna 2019
karel Ahoj, já mám v ceníku napsáno : "Slevy pro zákazníky kupující nové pneu ,disky a pro stálé zákazníky". Komu slevu dám a v jaké výši je moje věc. Abych nezapoměl ,v blízkosti pokladny mám napsáno SMLUVNÍ CENY. Při poslední kontrole FÚ a ŽÚ to prošlo.
úterý, 16. dubna 2019
Pneunm Zdravím pozdravuju, tak mi právě vyfičel nas... kolenovrt, za chvíli mi přistála negativní recenze plná lží a chvíli po tom přišel někdo očumavat ceník. Takže čekám kontrolu. Potřeboval bych poradit. Mám v ceníku formulaci: všem zákazníkům bude poskytnuta na práci sleva 50% (neplatí pro zákazníky kteří mají nové pneumatiky protektory nebo disky které nebyly zakoupeny u nás) Je to v poho? Děkuji všem.
hohencenda Vtipně popsáno,kéž by se přidalo více pneusevisů.
neděle, 14. dubna 2019
roman Hohencenda: Dobře děláš, ať se "dobroserové" sami zadusí ve své rýži. Jinak poslušně hlásím: Zatím sezóna probíhá výborně, práce habaděj, kšefty jsou a do této chvíle pouze jeden nebo dva telefony od hmyzu z kolenovrtní říše + jeden kolenovrt byl střelhbitě vypuzen mým oblíbeným repelentem za brány pneuservisu. Zdá se, že po několika letech konečně hmyz přichází na to, že to s tím zákazem vjezdu kolenovrtů myslím smrtelně vážně. Jak je to u Vás?
sobota, 13. dubna 2019
hohencenda Romane kolenovrty odesílám k těm co jsou ochotni dělat za hrst rejže.SJM doted jsem nastřel dělal jen jako klasické nazutí v ceně dobrý námět k osvěžení ceniku a přidání nové položky děkuji.
sobota, 13. dubna 2019
SJM 50,-/ks-žádná velká sláva. Předpokládám, že se jedná o cenu s DPH, vtom případě vám sebere téměř 10 Kč z každého ks stát na uplácení voličů či dotace pro vyvolené a pod., tzn.zůstává cca 40 Kč. Pokud teoreticky toto zůstane jako zisk, stát vám opět sebere 15-19% (osvč resp. sro). Pak se dostáváme někam mírně nad 30 Kč. Aby se člověk nastřelující patky dostal na průměrnou mzdu, musí dostávat min.200Kč/h+ odvody 34%, tj.celkem 270Kč/h. Musíme započítat i dovolenou( 4-5 týdnů), +st.svátky + příp.nemocenskou a jsme na min. částce 300Kč/h. V takovém modelovém příkladě musí člověk udělat 10 nástřelů za hodinu a ve výsledku je +/- "0". A to nepočítám, že "dělo" musíte pořídit, provádět pravidelně revize, musíte ho natlačit slušným kompresorem, což je další nemalý náklad na pořízení, servisování, revize (el. i tlakové), likvidace kondenzátu atd.. Je třeba si uvědomit, že výroba stlačeného vzduchu je dnes poměrně drahá záležitost a kompresor zdaleka neslouží na věky.
čtvrtek, 11. dubna 2019
roman Tire: 60,- Kč vč. DPH za jedno použití děla.
čtvrtek, 11. dubna 2019
Pneunm Tire 100 kus, a k tomu má práci za dvojnásob resp. bez 50% slevy. Je úplně jedno za kolik co budeme dělat, vždy se najde někdo komu to přijde drahý. Podle těhle lidí se ale nesmíme řídit, to je v každém oboru. Musíme si prostě říct: tenhle zákazník není moje cílová skupina. Nelze se zavděčit všem.
Tire Chlapy kolik si účtujete za použití tlakového děla v případě, že se vám někdo "doveze" čínské kvalitní pneu co vypadají jako motorkové a přitom se jedná o rozměr 195/65R15 :-) moje sazba 200kč/4ks navíc se pánovi moc nelíbila :-)