Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

roman
roman Hroudo, to se ale stále motáme v tom "začarovaném kruhu". Jsme otroci (nebo spíš gumootrok nahraditelný jiným gumootrokem), ale proč tedy nechceme (jakožto všichni otroci pneuservisní říše) změnu k lepšímu? Proč se nebráníme? Tohle nechápu, když to funguje v jiných branžích. Jak říkáš, zítra zpět do montérek a snad mi dorazí mj. i 17" myšáky, které si chtěl pán původně koupit na netu. A kdo Vám to přezuje, říkám? Já ne! Vysvětlil jsem mu důvod, proč může být shop v součtu o pár procent levnější než pneuservis. Řekl, že to už chápe a ať mu dám tedy svoji cenovou nabídku. Moje nabídnutá cena jej mile překvapila (asi žil předtím v domnění, že mu nabídnu zboží s rabatem 50%) a dohoda byla na světě během několika sekund. Pak že se bránit nedá...
pondělí, 22. dubna 2019

Hrouda
Hrouda Romane všude to nějak funguje i pneuservis. Za sociku byl zedník král. Koncem 90.let a začátek 2000 to ti zaručují že to žádný med nebyl zatím co pneuservis zažival zlatý čas. Chybu ve vidění věcí vidím v tom zklamání z té změny 90leta vs dnešek- pan gumař nebo automechanik a dnes jsme jen otroci na práci vždy nahraditelni ať už u někoho v garáži nebo v autorizaku. Ale užívej volná a pohody zítra to zase vypukne.
pondělí, 22. dubna 2019

roman
roman Hospod je také habaděj, kadeřnic taktéž, stavebních firem je také dost a všude to nějak funguje, jen u pneuservisů to nejde a ani není motivace to změnit... Proč? Nepamatuji se na dobu, že by zedník pracoval za hrst rýže. Nebylo to ani za sociku, ani po revoluci a ani teď. Nikde také nevidím nával 17 letých kluků, jak se hlásí na práci do pneuservisu. Kde dělám chybu ve svém vidění světa?
pondělí, 22. dubna 2019

Hrouda
Hrouda Jen doplním zednikum nemusíme závidět, oni nikde nejsou a proto jsou páni situace v jejich oboru . Servisů je jako s.....k . Pamatuji léta kdy zedníci pracovali za hrst rýže a s dodaným materiálem, ale ti dnešní 17tileti teploušové se na zedníka učit nevudou.
neděle, 21. dubna 2019

roman
roman Je smutné, že se naše branže se dostala do situace, že musíme závidět zedníkům jejich výdobytky... Asi si včas zedníci uvědomili (na rozdíl od nás), co by mohlo následovat. No nic. Hroudo, to je částečně pravda co píšeš, ale: 1) Zdaleka všechno všeumělové nestihnou, i kdyby makali 24 hodin denně. 2) Jak přezouvají (pokud vůbec se dá slovo "přezouvat" použít)? => Kola nasazena "proti srsti", závaží pamatuje doby Krále Klacka (pokud to vůbec vyvažují - často ani to ne), případný defekt zacpou (když to opět trochu přeženu) kouskem dubové větvičky, nový ventil - co to je? atd. => Jsem si skoro jistý, že novky z netu nesvěří hmyzák těmto "expertům", ale spíš klasickému pneuservisu. No a tam hlavně směřuje můj minulý příspěvek. Nerad se vzdávám bez boje a věřím, že ten náš boj přinese nějaké ovoce. Máš ale pravdu v tom, že každá boj způsobí nějaké to zranění. To je holt úděl boje.
neděle, 21. dubna 2019

Hrouda
Hrouda Romane sežeň zedníka :D Ale gumu přezujou všude i tam kde se s tím ani neživěj. Každá i ta nejzaprděnějši autodilna. A prodávat pneu vůbec nechtějí. Tady na ty tři týdny na jaře neberou ani nové zakázky na opravu,ale jen přezouvaji jak víš tak to přesouvání docela nese. Po sezoně se vracejí do starých kolejí výměnářů dílů. Stroje mají za odběr při výměně těch kusovek čidlo za čidlo a furt to nejede:D
neděle, 21. dubna 2019

roman
roman Hrouda: A proč tomu tak je? Protože my, pneuservisáci, si velmi často necháme kálet na svoji vlastní hlavu, nechráníme si náležitě své živnosti před dotěrným hmyzem, nepoužíváme obrannou politiku u našich živností a hmyz kolenovrtný toho dokáže (logicky) okamžitě využít resp. zneužít. Jsou mezi námi stále "experti", kteří jsou pyšni na to, že přezují vozidlo do pneumatik zakoupených u konkurence za pár dukátů => hmyz se podle toho zařídí a svůj postup opět příště zopakuje. Proč by hmyz měnil svůj postup. když jim tento postup vychází? Čemu se tedy nedivíme?! Když jsem se o tom bavil včera s jedním známým zedníkem, tak jen vytřeštil oči a řekl, že on pracuje pouze na těch zakázkách, kde se bude zdít z "jeho" materiálu (s marží 30%) a pokud ne, tak tyto zakázky on odmítá. Myslím si, že naše živnosti mají vyšší nárok na vybavení než je vybavení živnostníka zedníka a přesto si zedník svoji živnost chrání velmi dobře a pneuservisák (pro mě paradoxně) nikoliv. Zaspali jsme v obraně našich živností, ale přece nebudeme "házet flinty do žita".
neděle, 21. dubna 2019

Hrouda
Hrouda "Na druhou stranu na některých trzích, mezi něž Česko rozhodně patří, pozoruji výraznější trend nákupu pneumatik přes internet než v mnoha zemích západní Evropy." Jsme jedničky. Zase!
sobota, 20. dubna 2019

Hrouda
Hrouda Staré,ale vděčné téma internet.I kdyz není v článku podstatou jde tam o něco jiného, tak tam přesto je. https://www.auto.cz/rozhovor-jak-se-prodavaji-cinske-pneumatiky-mezi-cinskymi-vyrobci-jsou-rozdily-128863.
sobota, 20. dubna 2019

SJM
SJM Trocha ekonomie nikoho nezabije. Finanční úřady vybraly v prvním čtvrtletí na dani z přidané hodnoty (DPH) 92,5 miliardy korun, meziročně o 0,1 miliardy korun méně. Vyplývá to z dat zveřejněných Finanční správou na internetu. Na první pohled by se dalo říci - setrvalý stav. Nemůžeme tedy již hovořit o růstu (ANO, mejdan skončil), ale ani o poklesu. ALE. Je tu jedno zásadní ale, které se taktně ( nebo záměrně) přehlíží. Je to inflace, která činí za stejné sledované období 3% v meziročním srovnání. Pokud si ještě pamatuji matematiku druhého stupně základní školy, vychází mě, že reálně došlo k poklesu objemu zboží a služeb právě o ony +/- 3%. Samozřejmě jsou tam i jiné faktory, ale bez významného vlivu na celkové číslo. Jeden faktor je ale úžasný: ...nižší objem zadržovaných nadměrných odpočtů proti stejnému období minulého roku a jednorázová vyšší výplata nadměrných odpočtů v únoru. Nějak tam jen vypadlo nenápadné slovíčko - nezákonně. To nám ale ještě letos tam za to pravděpodobně naskáče penále, ušlý zisk atd..Hezké svátky.
sobota, 20. dubna 2019

hohencenda
hohencenda Hehe he moc pěkně napsáno výživné upřímné.
pátek, 19. dubna 2019

roman
roman Pneunm: Uvažuji o tom samém. Není možné do nekonečna dělat "kašpary" prodejcům, kteří neposkytují na své gumy servis. Naše vybavení stojí statisíce a máme jen jedny záda. Proč by si hmyzáci nemohli zakoupit k novým pneumatikám i vlastní mašiny + poukaz na léčbu zad na ortopedii? Vždyť s námi pneuservisáky hmyzáci jednají jako s největším póvlem.
čtvrtek, 18. dubna 2019

pepazdepa
pepazdepa Jedno řešení se jmenuje Hunter RFE,máš z netu -automatická diagnostika pneu za plno cca od 250/kolo.Pneu mnou dodané diagnostika v ceně přezutí.Internetové pneu nedělám,internetový prodejci jsou čučkaři.Prodat pneu za hrstku rejže,dělat množství,aby něco zůsatlo za nehtem je mrhání PHM,pracovní sílou a ztráta času lidmi.Dálnice křižují přepravci zboží z bodu A do bodu B přes bod C zpátky do bodu A. Výsledek je ,že na trhu práce nejsou pracující lidé,ale rozvozci pizzerii a dročkaři,dopravci.Rukama hákovat se nikomu nechce.Cenu práce jsem upravil po vzoru ceníku operativního leasingu a nikdo ani necekne.Sklad uložených kol cca 1000 sad praská ve švech,myčky na kola jedou v plném proudu,kotouče s lepicím závažím se rychle otáčejí-beru pouze Hofmann-0 práce s čištěním.Mimo jiné položka čištění lepícího závaží 45kč/kolo.Pánové kravaťáci co to čtete píše se rok 2019 ,vemte si montérky a zkuste hákovat a dělat ty dřepy a ohyby hřbetu.Zvednou auto,sundat nesmysly z šroubů-plastové krytky,povolit bezpečák,očistit dosedací plochu náboje,namazat,poslat kolo do myčky ,na zouvák,vyvažovák,nasadit kolo,dotáhnout kolo-bezpečák,nasadit nesmysly-krytky,zvedat těžká kola do kufru-kokud nejsou uskladněná.NAZDAR
čtvrtek, 18. dubna 2019

hohencenda
hohencenda Asi třikrát jsem reklamoval pneu v ČR byl to očistec dohady problémy potíže jednou reklamace v Německu za tři dny vyřízená a kein problém.
čtvrtek, 18. dubna 2019

hohencenda
hohencenda No za mně tedy nebudu je přezouvat a budu mít větší klid a ne se nervovat s hmyzem.
čtvrtek, 18. dubna 2019

BF
BF Hezký den přeji. Jen poznámku ke kontrole pneu. U mne je to tak v ceníku a mám to i na internetu.--- U nových pneumatik dovezených odjinud je vždy provedena kontrola pneu a test těsnosti. Tato formulace státní kontrole naprosto stačila z důvodů ochrany před případnými problémy k tomu že v ceníku je tato položka zadána a je účtována pouze a jen lidem kteří si dovezou jakoukoliv novou pneu odjinud. Pokud má servis dát záruku může a musí nastavit to tak, aby splnil zákonnou povinnost. Pokud je dáno zákonem že ručíme za montáž, pak můžeme mít klidně v ceníku navíc úkon který jasně hovoří proč a na co tam je. po vysvětlení že po kontrole okem jdou pneu vždy do bazénu kde se sleduje případný únik byla kontrola s tímto naprosto spokojená, pochválila a jela v dáli. Asi tak. Hezký den a krásné prožití svátků přeji všem rozumným v oboru.
čtvrtek, 18. dubna 2019

Pneunm
Pneunm Romane máš pravdu, dost přemýšlím o tom že zákaz parazitování na mé práci prodloužím na věčné časy. Sem tam přijde někdo kdo je v pohodě a jen moc nepřemýšlel a kliknul na to. Tomu to třeba přezuju pod podmínkou že to bylo naposledy. Typický kolenovrtovi už stejně moc nejezděj a když tak za práci zaplatit reálnou cenu stejně nechtěj.
čtvrtek, 18. dubna 2019

roman
roman Ještě jedna poznámka. Nejsem právník, nicméně když jsem se o tomto problému bavil s jedním kamarádem právníkem, tak se divil tomu, jestli si vůbec uvědomuji možných případných problémů při montáži "cizích" pneumatik ve smyslu nového občanského zákoníku (ve smyslu ochrany koncového spotřebitele). Na jedné straně přebírám záruku za bezproblémový provoz mnou namontovaných "cizích" pneumatik (rabat nula, povinnost likvidace zdarma, ale ručím za jejich bezproblémový provoz ...), ale na druhé straně nemůžu použít systém dvou rozdílných cen. Jediným řešením (dle jeho názoru) je možnost smluvních slev ze základní ceny za předpokladu pevně daných smluvních pravidel slev. Říkal, že proto je ideálním řešením říci "NE", pokud se chci vyhnout případným problémům, jelikož právo bude upřednostňovat konečného spotřebitele. Dále říkal, že nikdo netvrdí, že bych případný spor nevyhrál, ale jestli se mi to vůbec vyplatí riskovat případný spor. Berte to jako můj názor. Co právník, to různý názor. Třeba to jiný právník bude vidět jinak.
středa, 17. dubna 2019

roman
roman Enter... Jistě, můžeš to naúčtovat, ale musíš to ekvivalentně zdůvodnit, proč "on to neplatil, ale já ano".
středa, 17. dubna 2019

roman
roman Karle, jde o vysvětlení toho finančního rozdílu a nikoliv o provedení úkonu při kontrole pneumatiky. Tvůj argument "při převozu" by se musel adekvátně vztahovat i na "moje" gumy (též je někdo musel dovést, zkontrolovat a za jakou cenu) => tímto nevysvětlíš případné kontrole tento diametrální cenový rozdíl a pokud to patřičně nevysvětlíš, tak kontrolor (nebo hmyzák) toho ihned využije.
středa, 17. dubna 2019

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz