Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Hrouda
Hrouda Hrouda Hrouda https://t.tyden.cz/rubriky/byznys/ctvrtine-e-shopu-v-cesku-rostly-trzby-o-vic-nez-40-procent_523561.html shop v česku se potýká s nedostatkem financí proč asi? A tom mají nárůst prodeje o 40%
pondělí, 3. června 2019

roman
roman Proč bych zákazníkům nabízel právě Barum, když mám na barumkách minimální zisk... Peníze jsou přeci až na prvním místě...
pondělí, 3. června 2019

Hrouda
Hrouda A vo to de dělat radost. Ale levně jen pro to že jsi ho poslal ty já takovej starší kus duší neopravuju ne proto že to jde těžko, ale proto že za opravdovou cenu se to ne vyplatí. Jen že známosti a o svém osobním volnu :D
pondělí, 3. června 2019

hohencenda
hohencenda Hroudo zdarvím tebe i tvou polovičku děkuji za vínečko známý byl nadšený jak jste mu to rychle a levně opravili.
pondělí, 3. června 2019

Pneunm
Pneunm Zdravím pozdravuju, můj názor je že čekání až současnou situaci změní dodavatel je naivní. Dodavatelé se chovají narozdíl od pneuservisů racionálně, nelezou nikomu do (_!_) a dělají to co jim přinese největší zisk. Náš osud je v našich rukách a nikdo jinej za nás situaci nezmění. Až si to uvědomí dostatečné množství servisáků tak začnou eshopy krachovat a dodavatelé se o nás začnou rvát. Asi mám štěstí že si to můžu dovolit ale já mám v plánu ceduli zakazující parazitování na mé práci už nesundat.
pondělí, 3. června 2019

karel
karel Hroudo , Romane před 30ti léty byla průměrná mzda cca 2.000,-Kč někdo měl 1.000,-Kč za měsíc a někdo i 4.000,-Kčs a výměna 4kol 13" na Favorita až 16" na Š1202 stála asi 160,-Kč ,bez DPH ,tehdy ještě nebylo! Avia 7,50-16 což jsou dneska všechny SUV a dodávky stála demontáž a montáž na disk a vyvážení cca 37,-Kč za 1 kolo!! Dnes je minimální mzda 12.000,-Kč a průměrná mzda víc než 33.000,-Kč tak řidiči musí mít a oni mají 1.600,- až 3.000,-Kč na výměnu kol.To jen servisy naříkají a mají strach zvýšit ceny a ničí celý systém. A o eshopech ani nemluvím, oni bojují mezi sebou. a servisy na to doplácí. Vezměte si tužku, papír, kalkulačku a počítejte. Já si chci za svoji práci koupit alespoň to, co jsem si koupil dříve. Věřte že zákazníci peníze mají oni jen sondují kdo jim to udělá levněji. Roman má taky ,alespoň jak tvrdí ,15 dodavatelů a kdo mu dá nejnižší cenu tak od toho bere .Je to logické chování, a servisy si s tím musí poradit a nebát se.
pondělí, 3. června 2019

roman
roman Hroudo: 1) S tou nákupní cenou pneumatik momentálně nic neuděláme => musíme začít pracovat s tím, co "máme". Bohužel to je fakt. 2) Pokud to bereš tak, že Tvoje (nebo moje) služby musí být dostupné všem, tak tady se lišíme. Nemusí, pokud to bude pro mě ekonomicky výhodnější. 3) Nejprve musíme lidi opětovně naučit kupovat pneumatiky v pneuservisech. Zatím se nás někteří ani nezeptají na naši nabídku a až pak můžeme začít s tím ostatním... 4) Nesouhlasíš s mojí vizí (já se za to na Tebe nezlobím, pouze říkám, že u mně se moje vize postupně osvědčuje), ale co Ti brání popsat tady svoji vizi, jak se má naše branže z této šlamastiky dostat.
pondělí, 3. června 2019

Hrouda
Hrouda Tak to je dřina:D , https://youtu.be/CuzPwDCqJjE
neděle, 2. června 2019

Hrouda
Hrouda 1400 net bez práce s objednavkou ,placenim naskladněnim a opetovnou likvidaci nebo 700+600 =1300 na 4ks pneu běžné značky rád prodam ,ale chce to jny model cena prace ok cena nam dodavanych pneu je na dvě veci kromě pár výjimek LASSA, KAMA a dál nic.
neděle, 2. června 2019

Hrouda
Hrouda Romane zatím nikdo neodpověděl- mají na to všichni ? A konečně jsem pochopil tu strategii. Jen chci upozornit že nejsem nepřítel pokud ti to bude nepříjemné tak to zastav a nebo se přesunem na neveřejnou debatu.Ja hledám odpovědi a cestu. Ale tudy cesta nevede net-3800+1400=5200 ././ 4400+700=5100 ano je to meně , ale to mě ani nehne abych vysvětloval a doufal že to někdo pochopí a pro tu stovku se nechá ukecat. Romane a já pokud si můžu vybrat tak jako obchodník beru variantu jedna x 100 za měsíc a bez přemlouvání a zdržováni a ani šrot nebudu nakládat do kontejneru meně skládani pneu které jsem musel pořidit za svoje a ještě se klanět dodavatelům že to za 30kč dovezou . 2. Je hroznej opruz a -100kč na zákazníka x100 za měsíc. Promiň neni to dobrý jen budeš skladat pneu a pak zase nakládat a -100kč . Jo a za 700 už nedělám ani favorita i když si pořídí pneu u nás na servisu.
neděle, 2. června 2019

roman
roman Hroudo, částečně máš pravdu, ale život je boj... 1) Mě se také nikdo neptá, kolik mě stálo vybavení dílny, kolik stojí oprava plynového kotle, kolik doplácím na léky atd. 2) Paradoxně důchodce na 20 let starou Felicii na obutí a na přezutí má peníze, ženská na "hlavu" a na manikúru též má peníze a panáček v rok starém Superbu v plné náloži na to nemá? Kdo chce mít, tak na to má a kdo nechce, tak na to nemá. Nebo snad pneuservisák dostane při opravě svého mrazáku slevu jen proto, že je pneuservisák? 3) Co je míň: 4 pneumatiky z netu po 950Kč a 1400Kč za přezutí nebo 4 pneumatiky z pneuservisu po 1100Kč a přezutí za 700Kč? Takže můžeme naši současnou pozici trochu ovlivnit.
neděle, 2. června 2019

Hrouda
Hrouda Tomu rozumím a máš pravdu,ale já se ptal jestli to unesou ti co budou potřebovat tu službu? A s tim jde ruku v ruce odpověď proč se tak daří netu. Celá léta ti občani pořizovali pneu v pneuservisu a najednou jim nekdo ukázal ze to jde jinak a než jsme zareagovali tak jsme byli určitou dobu drážši než net. A tu nálepku sloupnete jen dlouhým snaženim a zdražováním služeb pro nemajetné se to jen prohlubuje. Zeptám se ještě jednou mají na naše služby lidí peníze? Nebo pracujete jen s tou majetnějši sortou. Práci zdar.
neděle, 2. června 2019

roman
roman Většině dodavatelů jsou problémy pneuservisů zcela u zádele, takže za současné situace moc změn v cenách zboží ze strany dodavatelů čekat nemůžeme. Můžeme ale ovlivnit ostatní služby, bez nichž to nejde a bez kterých pneumatika "nejezdí".
neděle, 2. června 2019

Hrouda
Hrouda To s těma obchodníkama si napsal přesně. Až budou plně funkční a automatické stroje do pneuservisu , tak ty ani já je mít nebudem! Protože to bude pekelně drahé a ani po 2500kč za přezuti 3náctek dez osy to nedaš. Máte dojem že alespoň 50% ČR unese zdražení dalšiho odvětví jako je pneuservis ? Pokud ano tak se podělte o pohled na to jak se lidem daří ( vynechte prosim zažitky ala živnostnik) co zdravotni personal ne Dr.voštěp , prodavačka v CAC, učitel na záklace, popelář, pošťák a td. Promítněte si do toho povidáni :nájem,škola,školka,potrava,ošaceni,doprava do práce a tak. A při pohledu do takové peněženky se vám bude chtít brečet. Vím nic nám do toho není, ale...... To o čem všichni sníme prodat gumu může změnit jen dodavatel vy neeeee . Ne na 100% možná z 50% ,ale i to bude časem málo a začne to znova. Stojím o tu změnu stejně jeko vy,ale řeším to jinak. Přeji krásnou sluníčkovou a lehce pracovni neděli.
neděle, 2. června 2019

roman
roman Hohencenda: Obchodník chce prodat a nic jiného jej nezajímá (což je celkem logické, ačkoliv se nám to nemusí líbit a ani nelíbí), ale pokud to pneuservisy "akceptují", tak obchodníci nemají jediný důvod tuto strategii svého prodeje měnit. Co pneuservisům ale brání přezouvat "cizí" pneumatiky na plné (vyšší) ceny bez možnosti jakékoliv slevy nebo tyto pneumatiky v sezóně vůbec nepřezouvat? Nic... To je asi jediná možnost, jak se tomu bránit. Automatické mašiny zatím nejsou schopny plně nahradit práci mechaniků, takže proč tohoto faktu nechceme (neumíme) využít? Obchodník to za nás dělat nebude...
neděle, 2. června 2019

hohencenda
hohencenda BF prima by bylo kromě toho co tu popisuješ ještě kdyby obchodníci s pneumatikama byly takto vstřícní při tvorbě cen pneuservis versus netový prodejce....
neděle, 2. června 2019

BF
BF Včera jsem se vrátil z dvoudenní akce společnosti Goodyear v blízkosti Králickém Sněžníku, kde nás vyvezli až k oblakům(-: . Musím říct, že jsem byl už na mnohých akcích různých výrobců pneumatik, ale tohle mělo konečně opravdu velmi vysokou úroveň postaveno celkově velmi profesionálně s absolutně nenuceným programem. Takhle si představuji já osobně jak by měla vypadat nabídka trávení volného času pro mnohé pneuservisáky se svým důležitým dodavatelem pneumatik. Každý, opravdu každý si zde mohl najít svoje a musím říct za sebe, že jsem si ty dny užil zcela originálně, naplno a prodloužil jsem to o ještě docela těžkou etapu na kole s kolegou v krásné přírodě která tam panuje. Představení letních i zimních produktů společnosti bylo příjemné a jsem rád, že jsem se dověděl novinky a další věci ohledně společnosti, tak i jejich produktové řady. Jsem nesmírně rád, že jsem poznal a setkal se s p. Dvořákem a měli jsme si toho hodně co říct. Chtěl bych osobně ještě jednou i touto formou poděkovat ČR vedení společnosti za špičkový celkový přístup po celé dny trvající akce a říct jim i touhle cestou že jim za to vše srdečně a upřímně moc děkuji, protože jsem si všiml že někteří to berou až už automaticky, ledabyle, bez jakýkoliv emocí a bez náznaků určité pokory ke svému důležitému dodavateli. Je to pak někdy na škodu, protože takhle přesně potřebuje rozumný pneuservisák komunikovat zdravě s dodavatelem aby se vztahy a zásadní informace dostávali do podvědomí obou stran. Ať už k dodavateli, tak i k odběrateli(servis). A kdo chce zažít hezký víkend, překvapit manželku, či si jen tak odpočinout, tak tady máte třeba inspiraci, která stojí určitě za to. https://www.hotel-dolnimorava.cz/ Hezký zbytek víkendu přeji.
sobota, 1. června 2019

BF
BF A že nedoporučuješ prodejce který je v ČR jeden, svědčí jaké problémy musíš asi řešit a řešil jsi v minulosti. Je mi jasné proč a určitě bych si zrovna od nich Huntra nevzal, protože reklamace a hlavně servis strojů je nejdůležitější. Pokud nefunguje, je to zcela a zhola jen kus železa který je na 2 věci. Na houby a na nic. A na tom se určitě shodneme.
sobota, 1. června 2019

BF
BF A ještě dodám že u dalšího aut. stroje jiného výrobce na předváděčce u nás kterému jsme dovezly 21RFT pneu 2 roky staré už nedokázalo sundat z patek a pak ve finále při demontáži patku v délce 10cm natrhlo ! Takže slušně řečeno na houby s takovým strojem co stojí xxx navíc a umí kolikrát méně než běžné stroje, které bohužel jsou na ústupu. Smutné zjištění.
sobota, 1. června 2019

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz