roman Dříve existovaly i u nás cechy živnostníků, které měly podobný význam jako dnešní oborové komory či sdružení a fungovalo to. Členové cechu si vzájemně konkurovali, ale nepodráželi si nohy a na obtížné doby měli svá vnitřní pravidla, aby drželi v těchto situacích spolu a přežili obtížná období. Právě tam vidím největší dnešní problém, že u našeho oboru je gumař spíše úhlavním nepřítelem jiného gumaře než jeho případný budoucí kolega v nějaké oborové komoře či cechu. Změní se to někdy?
středa, 10. července 2019
SJM Návod pro váhající servisáky, jak vláda zdůvodňuje "úpravu" cen: Zvýšit se má také poplatek za vklad do katastru nemovitostí se má zdvojnásobit z nynějších 1000 korun na 2000 korun. Důvodem je podle vlády inflace a nárůst administrativy. Zdoj-Novinky.cz 2.7.2019 No není to skvělý argument? Myslíte, že úředník na katastru má jiný spotřební koš životních nákladů než člověk na servise? Asi ne. No a to zvýšení činí rovných 100%, čili žádné troškaření. Vím, je tu jistý, nikoliv nepodstatný rozdíl, a tím je monopol státu, ale např. takoví advokáti mají svou komoru, kde si odsouhlasí, že min. sazba za službu je např.900 Kč/h. Kdo by šel pod, může být až vyloučen a tím pádem nemůže již živnost vykonávat. Také námět k zamyšlení.
středa, 10. července 2019
BF Romo, pěkná úvaha. Je horko jak blázen, a tak jsem se zítra rozhodl zavřít servis. Prodloužím víkend zaměstnancům, lidi ať si remcají když okolní servisy mají pořád jen +- do 12 hodin a ostatní garažfušermistři vůbec neotevírají, tak proč se mám stresovat a honit zrovna já a mí lidé. Já jedu raději na Šumavu se pokochat přírodou, užít si kolo a nemíním stresovat sebe a už vůbec své lidi.
A jinak se od letošního léta držím hesla- že správný Ital v zimě nepracuje a v létě tančí (((-:
středa, 3. července 2019
roman Minulý týden mě zaujala jedna nabídka firmy, která prodává a zároveň i servisuje mj. i mobilní telefony: "Nalepení ochranné folie na smartphone 399,- Kč a folii máte od nás zdarma". Nikdo se nečílí a asi tato "terapie" na kolenovrty funguje, nikdo si nepřinese svoji novou folii => Jak by asi reagovali zákazníci v pneuservisech na nabídky pneuservisů typu: "Přezutí vaší Octy u nás za 6000,- Kč a gumy máte od nás zdarma".
středa, 3. července 2019
BF Dobrý den přátelé gum. Běžný zážitek dnešních dní. Volal mi dnes kolega a říká: Bořku, kam mám už jít s cenou za práci. Mne to už fakt nebaví. Měl jsem velké stavební, dopravní i jiné firmy, ty však díky lobbingu manažerů uzavřeli smlouvu s nejmenovanou sítí, ale tam se dělá do max. 16hod, pak padla ať se děje co se děje. Nikoho do práce nedostanete ani heverem atu si najednou vzpomenou na živnostníčka, který asi nemá co dělat na práci a otravují ho večer, o neděli o svátcích. Tak jsem jim začal zvedat výjezd na svůj servis. Napřed 1500,- pak 2000,- A teď 2500,- a oni pořád to chtějí, jak sarančata na zelené. Jenže už toho mám opravdu dost, gumy brát jinde to si manažeři umí zařídit, ale špinavou, těžkou práci udělat nechce tam jinde ani náhodou nikdo. Pak nezbývá cenu zvedat až do toho co to snesou. Říkám: Jirko, máš v ceníku 5000,- tak to používej a neřeš žádnou slevu, dej klidně 10 000 a může ti to být ukradeno zda přilezou znovu a zaplatí, nebo tě už nebudou otravovat, když stéjně neberou gumy a makáš jen tu dřinu. Oni potřebují mít ráno na stavbě nějaký stroj, tak ať ti to pořádně zaplatí, nebo ať si to odvezou tam do té sítě, kde přesčas je sprosté slovo a kde nelze absolutně čekat nějakou změnu v úpravě služeb. Ano prodávat to umí každý, ale udělat pro svou firmu které dodávají gumy nic navíc. Sám řekl, že už ho to zlobí a nechce ať doma je zbytečně zle, když je pořád jen v práci. Peníze jsou, ale už to netěší a zdraví ma jen jedno. Tak a teď je v situaci, kdy bude muset udělat rozhodnutí. Není to lehké, ale za sebe bych to dělal v dnešní době jen za odpovídající částku, protože brát ve velkém někde jinde zboží a to jde o miliony korun a neudělat svému zákazníkovi pak tu podstatnou službu, tak bych to nechal vyžrat manažerům ať si poradí sami. Buď zaplať, nebo běž z mého servisu! Jiná cesta nevede. Je pro mne z podivem, že tohle někdo ještě v současnosti nechápe a nevidí, že pokud není služba kompletní, nemá smysl dělat a využívat jen jednostranné věci a tím myslím jen ten prodej.
Tak držím pěsti ať i vy najdete kolikrát odvahu si říct za práci a služby kolem gum mimo svou pracovní dobu odpovídající částku, protože stále je mnoho těch co dělají opravdu jen charitativní služby a pak brečí že nemají na zvedák, sezouvačku, nebo nemůžou zaplatit lidi. Bodejť, když dělají kolikrát jen vola ostatním, kteří toho bezmezně využívají a zneužívají slabé jedince. Hezký večer přeji.
pondělí, 1. července 2019
SJM A očekával snad někdo se zde přítomných jiný vývoj? Pokud si matně vzpomínám na příspěvky zde od "pěšáků" oboru, byly již na samém počátku výstavby závodu poněkud pesimistické. Zřejmě ta realita, viděná z 38 patra kanceláří, vybavených mahagonovým nábytkem a koženými křesly vypadá poněkud růžověji a problémy se jeví menšími. To, že automobilky nezažívají zrovna dobré časy není třeba rozebírat, to každý, kdo má všech 5 po hromadě vidí. To, že dosavadní zavedení dodavatelé pneu do fabrik vyklidí pozice bez boje, to si přeci u Nexenu nemohli myslet ani na vteřinu. Tak co zbývá, aftermarket? Nechám se překvapit. Zatím to vypadá, nejvíce překvapeni jsou sami Korejci.
Hrouda Članek no nic ,ale ty komentáře to je banda . Tem nikdo pneumatiku neprodá jen mozna pod pohrůžkou smrti upalenim na hranici pak možná 30% tum komentátorum článku a ostatní se nechají upálit na hranici než aby pneu vyměnili .
roman Nj, to je bohužel "běžná kolenovrtní" situace. Když tato kolenovrtní situace nastane, tak si vždy trochu rýpnu a říkám, že pokud si na té gumě "natlučete ústa", tak vám to zaplatí zdravotní pojišťovna - neboli to je grátis, ale novou gumu vám pojišťovna nezaplatí a tak si ji musíte zaplatit sám, což se vám, jak koukám, ani trochu nechce... Nastává zpravidla standardní kolenovrtní frflání a kňourání o ceně gum a pneuslužeb... I když tu a tam se výjimka najde.
pondělí, 17. června 2019
hohencenda Ja ja jaaj to je zase den v Bohnicích maj vycházky Pán pošle kolegyni s totálně ojetou pneu z vnitřní strany krásně vidím jednotlivé vrstvy pneumatiky a řeší šroubek uprostřed běhounu.Vyváženo tak že závaží nějaký odborník vždy jen přidá na co sundavat staré že?Poslal jsem madam pryč při sebevraždě nemíním asistovat.
pondělí, 17. června 2019
Hrouda Jo jo Černo je to hnus. Klasický Čecháček paštikař
dostavat co možná nejvíce a dávat co možná nejméně . Klietelitmus, bratříčkování, korupční jednání a další dobré vlastnosti namíchané ve smrtící koktejl a jako příloha SLEVA NA VŠE A VŠUDE.
pondělí, 17. června 2019
hohencenda Mám tu již 14 dní 2 pokrývače na výměnu střešní krytiny na domku Dnes syn přišel za mnou zda mohu jednomu z nich přezout auto? Pokrývač si přivezl své 4 Rikeny 205/55/16 94 H na auto Audi A4 Quatro 3.0 TDI,na muj dotaz zda chodí na pivo odpověděl kladně zeptal jsem se zda si do hospody nosí pivo řekl že ne .Kolik prý chci za přezutí odpověděl jsem za kolik dělá metr střechy 1500 Kč já mu řekl že za přezutí na alu chci 1380 Kč plus závaží již nic neřekl a o výměně již nemluví.
pondělí, 17. června 2019
roman Nějak tak. Moje odpověď lakomým kolenovrtům na práci ZDARMA zní: "Vy chodíte do vašeho zaměstnání pracovat také zdarma? Ne? A po mě to chcete?".
čtvrtek, 13. června 2019
GUMOVEJPES Na drzou otázku zadarmo a hned mám rychlou s úsměvem odpověď ( Škoda že jste nepřišel včera to šlo hned a zadarmo dnes na objednávku a za peníze) . Pevné nervy a dostatek antikolenovrtinu v záloze.
čtvrtek, 13. června 2019
hohencenda Za hrst rejže nepracuji nejsem Kuli .Na druhou stranu práce zaadarra asi jěště nikde je naposledy včera se na ni pán ptal,mám vždy problém v tom to směru odpovědět slušně
čtvrtek, 13. června 2019
roman Pokud Ti to takto vyhovuje a zákazníci to akceptují, tak je to možná další alternativa - diskuzi se nebráním. Já jsem tento způsob zkoušel praktikovat okolo roku 2000 a již ho dlouhou dobu nepoužívám (jeden z důvodů jsem nastínil ve svém minulém příspěvku), u mě se tento způsob moc neosvědčil. Slevu na práci při koupi pneu sice stále dávám, ale na pojem "ZDARMA" musí u mě zákazník zapomenout. Zákazník si musí uvědomit, že moje stroje nikdy nepracují "grátis" a s každou další zakázkou se opotřebovávají.
středa, 12. června 2019
Meza74 Já nemyslel že mám 22let stejnou marži,ale že to dělám 22let tímto systémem.