Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

Hrouda
Hrouda Každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán.A známí není nikdy zákazník . Máte hoši na vše dvoji metr. Cituji.To ale není můj boj, a teď mluvíš tak jako eshop. Jiná míra hlavně že jsou ty černý potvory venku. A v jednom máš pravdu je to boj. Ať se daří kluci a to bez nadsázky.
úterý, 23. července 2019

roman
roman Pneum: Souhlas. Popřípadě kdyby to radostně přezul, ale cenově by bylo dvakrát dražší než při prodeji "jeho" gum, tak dejme tomu. Pneuservis musí mít nastolenu svoji obchodní politiku tak, aby byl preferován prodej jeho gum a nikoliv konkurenčních pneumatik.
úterý, 23. července 2019

Pneunm
Pneunm Přesně tak Romane, hlavně většina zákazníků kteří si to kupujou na netu nejsou žádní kolenovrtovi. Jen nechápou situaci a přijde jim to normální. Proč by to mělo být špatně když pneuservis to vždy radostně přezuje.
úterý, 23. července 2019

roman
roman Pneum: Tomu se právě divím, že je ještě hodně pneuservisáků, kteří neustále sklápějí hlavu a montují konkurenční pneumatiky za stejných podmínek jako montují "své" prodávané pneumatiky. Žádná snaha si chránit svůj píseček.
úterý, 23. července 2019

Pneunm
Pneunm Jinak dost zákazníků si kupuje pneumatiky u mě a jezdí je přezouvat jinam. To ale není můj boj, ať se s tím konkurence popere. Můžou kdykoliv zakázat cizí pneu stejně jako já. Není to přece charita ale konkurenční boj. Jsk se říká u nás na vsi "silnější pes m..á". -
úterý, 23. července 2019

Pneunm
Pneunm Hroudo, nikam jsem se netáhnul, bydlí po cestě. Naše manželky jsou dlouholetý kamarádky takže jsem s tím neměl problém. Pro přátele se toho snažím dělat hodně protože oni toho dělají hodně pro mě.
úterý, 23. července 2019

Hrouda
Hrouda Skvělí nic ve zlém tvůj známí udělal jitrnice z Vás obou tý se táhneš desiky km se podívat a předpokládám ze mu je ještě přivezeš a druhý moula mu je přezuje skvělá práce a co se takhle dohodnou a lenocha trošku podojit. . Mám to podobný skáču jak pískaj a piskaj dost nahlas občas už mě bolí hlava a proto to počítám jako výjezd a jinak mají útrum. Jeto kotel co někteří dokážou vyplodit. Jinak zdravím Bořka jsem rád že jsi ve formě a jako vždy plný elánu snad se zase potkáme kámo.
úterý, 23. července 2019

Pneunm
Pneunm Díky, nicméně na medaile se nehraje, jde v první řadě o peníze. Jsem ale přesvědčen že tenhle krok je pro mě plusový. Spoustu lidí to donutí nokoupit u mě a když jeden nakoupí můžou 3 až 4 odjet jinam. Jinak nedávno mi volal známý že chce pneu, tak jsem se u něj stavil abych se podíval na rozměr a zeptal jsem se kdy to chce přehodit. On že se mu nechce jet až ke mě ze si to nechá přezout u svého servisáka. Tak jsem se zeptal jestli to není trošku blbý nosit si tam cizí gumy a on odpověděl že na jaře si je tam přines na druhý auto a úplně v pohodě. Tak mě hned napadlo že si za to může ten podnikatel vlastně sám. Kdyby udělal pro bojkot internetu aspoň něco málo tak má o prodanou sadu 17" víc.
úterý, 23. července 2019

roman
roman Souhlasím s Tebou, až vypukne zimní přezouvání, tak bude práce habaděj a nevidím jediný důvod přezouvat pneumatiky právě zakoupené od jiných prodejců. Máme svých gum určených k prodeji dostatek. Tak proč bych toleroval to, že někdo "zneužívá" mé práce a mých strojů v době našich žní? Vždyť i ty pneuservisní stroje si může kolenovrt přihodit do svého košíku. Nebojte se, přidejte se, je to už vyzkoušené a osvědčuje se to.
pondělí, 22. července 2019

BF
BF Pneunm, naprosto s tebou souhlasím. Pokud jsi udělal krok z internetem u tebe celý rok amen, pak si zasloužíš medaili a další kroj je u tebe v blízkosti na středních a větších servisech. Neboj se však, protože i tam začíná koza dojit krev a lidi chtějí zaplatit, takže charita skončí, protože nebude jinak jim tam kdo dělat a to je podstatné. Situace se dramatizuje a dochází k přesunům a zdražování prací. Mohu tě ujistit, že to začíná některým co nedávno o tom ještě taky nechtěli ani slyšet docházet a dělají kroky ke zdražení, protože si uvědomují že jim hoří koudel u zadku. A ti garažfušer mistři v plechových boudách ti jsou zatraceni už teď, tam nemám obavu. A každý krok rozumného servisáka proti internetovým a dalším mimo servisním prodejům pneumatik je základem úspěchu. A jsem rád, že nás neustále pomalu a jistě přibývá. A na svých cestách jsem to poznal, viděl a nesmírně mne to těší, protože zima 2019 opět bude o výzvě NEBOJ SE- PŘIDÉJ SE!

roman
roman Pneum: Začínám též uvažovat o celoročním zákazu přezouvání netových pneumatik. Lidé si postupně začínají zvykat na to, že s netovými pneumatikami mají u mě smůlu a těch pár, které s příplatkem (bez slevy) přezuji je k dnešnímu dni od začátku roku opravdu jen pár a ty nějak oželím. Rozhodně jich je méně, než těch kolenovrtů, u kterých předělávám fušeřiny od jiných "levných a výhodných" pneuservisů. Spíš mě ale zaráží to, kolik pneuservisů ještě v současné době "vítá" kolenovrty s netovými gumami a nemíní se nijak proti tomu bránit. Ani cenově, natož restrikcemi. Nerozumím tomu, proč si někteří nechávají stále kálet na vlastní hlavu. Ale jsou tady a tak ostatní to musí vzít v potaz. Naše branže je bohužel asi trochu "specifická".

SJM
SJM Zdar Bořku, svatou pravdu máš. Nakonec i odboráři křičí již roky "konec levné práce" a Andy říká, že nikdy tu nebylo lépe a senioři nikdy nedostali více a zase dostanou. Je faktem, že vyjma služeb, jsme dohnali západní cenovou hladinu ve všem, často i předčili. Máme naprosto srovnatelné ceny potravin, ošacení, spotřebního zboží, raketovým tempem doháníme v ceně bydlení, máme jedny z nejdražších telefonních a datových služeb, tak už zbývají jen ty služby občanské. Moje paní holička v zastrčeném kamrlíku dvora nevábného domu od července zvedla ze 100 na 130 (bez DPH 107 Kč), a to prý kalkulace vychází již nyní na 150, ale zatím se to bála takto skokově zvednout. Zvedli ji nájem a čeká na nové ceny energií, hlavně teplo, zkrátka takový běžný současný stav. MF se chlubí, jak zase vzrostl výběr DPH. No to je přece každému, kdo ovládá matematiku druhého stupně základní školy jasné, že z vyšší ceny se odvede v absolutní hodnotě více. Pumpováním kaček do st. zam (0,5 mil.) a důchodcům (2,5 mil.) se roztáčí klasická inflace, tzn. rostou ceny, znehodnocují se úspory, roste tlak na mzdy ve výrobní sféře a službách a ta zase tlačí na růst cen produktů, no a tím se dostáváme pomalu do inflační spirály. Tak sláva, všechno stoupá, ale? Je tu jedno ale. Viděli jste statistiku prodejů os. aut za červen? ČR, -15,5%, po Švédsku s neskutečným -52%, druzí nejhorší, nicméně oba trhy v rámci EU jsou poměrně marginální. Ale např. Francie -8,4% (pololetí -1,8%) a Německo -4,7% (pololetí +0,5%). Na červnových číslech z klíčových trhů je vidět bod zlomu, který bude mít pravděpodobně setrvalý stav a přinese nám patrně ještě pořádný bolehlav.

Pneunm
Pneunm Zdravím všechny, já jsem pro zdražování všeho druhu, jenže s tím musí začít velké servisy. Už tím že jsem celoročně zakázal cizí pneumatiky se celkem vymykám, nemůžu být k tomu ještě dražší než velké servisy...

BF
BF Krásný příjemný nedělní večer přátelé gum. Tak jsem se zase po 17 dnech vrátil zpět z cest po ČR. Šumava mne okouzlila a protože jsem si ještě řekl že mi práce neuteče a nikam se není třeba honit zabydlel jsem se ještě pak týden na Vysočině. Na svých cyklotoulkách a turistických pochodech různými památkami, ale i zábavnými věcmi pro děti jsem si všiml že dnes všichni, ale opravdu téměř komplet všichni ať už vlezete do hotelu, na nějakou památku, nebo na nějaký dětský zábavný pořad či zábavu dají že je léto, prázdniny přirážku, vyšší cenu, prostě sezonní dražší ceny a nikdo se nediví, nikdo neprotestuje, nikdo to ani vůbec neřeší, protože to berou už jako samozřejmost. Tu jsem si vzpomněl na kolegu který má nádherný velký pneuservis s min.12 zaměstnanci který minulý rok jako první v ČR zavedl na podzim sezonní přezutí a letos na jaře to udělal znovu. Všichni mohli přijít včas mimo špičku a byli obslouženi za základní cenu, jinak se pak v sezoně mohli buď postavit do řady a měli vyšší ceny dle sezonní přirážky, nebo si k tomu ještě mohli zaplatit stání přesně na čas. Jéjda jak se to některým nelíbilo, jak někteří remcali cosi o vydřidušství, o tom že lidi vydírá a bere je jako rukojmí. On jen s poklidem řekl: Máte mít nachystanou druhou sadu na discích, nebo přijít mimo termín včas a ne v největší sezoně, kdy je všude naprosto všude narváno. A v hotelu za Vánoce, Velikonoce, prázdniny apod. taky platíte sezonní příplatky a ani nemrknete. Buď jedete, nebo ne. Tady taky můžete přijet, ale nemusíte, takže se hoďte do klidu a nejančete. mi tady s hloupostmi které mluvíte. Co chci tím říct? Že je to podle mne absolutně správná cesta i pro pneuservisy, protože v sezoně která se nasune jen na pár týdnů by všichni chtěli hned vše a ještě přesně na čas a za hubičku. Bohužel, je sezona, přišel jsi pozdě na poslední chvíli, tak si to ZAPLAŤ POŘÁDNĚ!!! Bez jakýkoliv diskuzí a možností smlouvání. kolega to má na servise vyvěšené, na internetu napsané a tím to hasne. Já sám letos jednoznačně už zase v říjnu zakážu dovoz jakýchkoliv nových gum na servis jako to dělám už několik let což mi přineslo mnoho a mnoho výhod a pozitiv a k tomu přidám ještě díky kolegovi z Karviné sezonní zdražení, protože je to cesta vůbec ne do pekel, ale k tomu, že bude vyselektován zákazník který není schopen pochopit fungování kvalitního pneuservisu, je to cesta k zisku, je to cesta prosperity. Viděl jsem u kolegy jednoznačné pozitivní výsledky a vidím to kdykoliv tam přijedu, že tohle sezonní zdražení je jen minimum co může každý solidní pneuservis který má všech pět pohromadě udělat pro svůj celkový prospěch. A kdo chce dělat stále za hubičku, nebo zadarmo ať si dělá, pak ať se však nediví když pojede někde na dovču a bude platit všude, všude a znovu napíšu všude jinde takovou dardu za služby které zdražují neskutečným tempem, že pochopí že když okamžitě nezdraží končí se jeho kariera pneuservisáka. A zima ať si myslíme co chceme se už blíží mílovými kroky, což je jednoznačně příkazem pro solidní pneuservisy nastavit nové vyšší ceny které odpovídají tomu co se děje všude kolem dokola. A že se děje, tak to si po 17 dnech ježdění v ČR umím velmi přesně uvědomit a ještě lépe spočítat. Hezký večer přeji všem rozumným v oboru.
neděle, 21. července 2019

roman
roman 2 klíče za 90Kč je ještě krásná cena. Já platil minulý měsíc za 2 klíče do obyčejné FABky 120Kč - potřeboval jsem to, zaplatil jsem to. Ohledně gumocenotvorby: Jak jsme si klientelu dříve naučili, tak se teď klientela chová k nám. Lezli jsme klientele několik let kamsi (sleva, zdarma, kdykoliv atd.) a teď se nám to vrací a někteří fušeři si stále neuvědomují, že už je rok 2019 a pokračují stále v řitním alpinismu s výdělkem několika korun. Kdyby je dotovala nějaká charita, tak bych to ještě pochopil, ale pokud fungují (nebo mají fungovat) jako výdělečný subjekt a prosperovat...
čtvrtek, 18. července 2019

SJM
SJM To GP: Není za co se omlouvat. Uvedu poslední příklad k zamyšlení ze včerejšího pozdního odpoledne a pak dám již pokoj. Poblíž našeho marketu na sídlišti se nachází v obytné buňce (cca 2,7x5 m) výroba klíčů, zřejmě každý ví, co tato služba obnáší (večer na bazarech jsem našel obdobné, velmi pěkné buňky za cca 90.000-120.000 Kč). Potřeboval jsem udělat dva obyč.fab klíče. Celá operace trvala do jedné minuty. Vystavení dokladu trvalo určitě déle. Suma sumárum, dva klíče s účtenkou, 3 minuty a 90 Kč. Náklady na materiál odhaduji v řádu jednotek Kč. Ok. O cca 300 dál stojí u cesty pofiderní, křídou napsaný poutač, že místní pneu-bouda přezouvá celé auto za 440 Kč. Co na to říct?
čtvrtek, 18. července 2019

GUMOVEJPES
GUMOVEJPES To SJM omlouvám se byl to jen trochu sarkasmus a je pravda že pajcka na kolo nakonec nikde není vidět .A pro mnoho jistých osob já stejně jako mnoho z nás kteří po nikom nic nechtějí budeme vždy jen zloději kteří neví co za svou práci chtít . A díky bohu za rozumné zákazníky kteří si nás stále váží.
středa, 17. července 2019

SJM
SJM To GP: Nejsem si jist, zda je Tvůj optimismus úplně na místě. Jako všichni, co máme všech pět po hromadě, víme, že zdražuje se, až na vyjímky, téměř vše a rostou jak základní životní náklady lidem, tak téměř všechny náklady firem (mzdové, úroky, energie, nájmy, materiál .......). Je tudíž otázkou, zda zdražení např. o 50 Kč/kolo, nebude ve výsledku jen prach obyčejná sanace růstu vstupů s nulovým vlivem na vlastní ziskovost. Nicméně pro zákazníka, voliče AB, budete tak jako tak v lepším případě za vydřiducha, v tom horším za zloděje. Bohužel to není spekulace, ale každodenní realita. Proč ale hrát dál a dál roli užitečného idiota, zatím co stát, polostátní firmy a nadnárodní korporace se pakují. Po mě chtěl zcela nedávno při kontrole žú vysvětlit, proč mám více oborů činnosti, když je neprovozuji. Na otázku jsem odpověděl otázkou, zda je to trestné? Odpověděli, že nikoliv. Pak jsem podotkl, že pokud náš pan prime minister vlastní či nevlastní 250 firem, že ty mé dva předměty podnikání v žl by nemusely značit nepřekonatelný problém a tím debata skončila.

GUMOVEJPES
GUMOVEJPES A proto práce se bude dělat klidněji hups a dráž neboli s ohledem na zdraví své a případných dobrých zaměstnanců jejich potřeb a to díky neustále zvyšujícím se nákladům na F- všechno.

SJM
SJM Myslím si, že napsat toto sdělení pánovi nezabralo ani moc času. Tipuji, že bylo napsáno hezky od srdce, spíše se jen musel krotit ve výrazivu. No prostě klasika, ale za odvahu palec nahoru. Včera jsem pochytil cestou do práce z ČRo, že v důsledku nedostatku emisních povolenek letí cena elektřiny na burze vzhůru, a tak se máme připravit v krátké době na zdražení o nějakých bratru 15%! Rovněž sdělili, že velké sucho stále přetrvává, pak tu byly také jarní mrazy a z toho všeho tak nějak automaticky plyne, že že s nějakým výrazným poklesem, již tak drahých potravin, ovoce i zeleniny raději moc nepočítat. A když už jsem tak zabrousil do jiné oblasti, ještě jeden včerejší poznatek. Koupil jsem obyčejnou vrchní barvu na kov, plechovka jen o málo větší, než má játrová paštika. Uvádí 375 ml, cena 120 Kč. Pak jsem samozřejmě našel tu loňskou. Barva identická, 500 ml za 115 Kč. Tak si mohu s klidným svědomím říct: Letos je ji sice méně, ale za to je dražší.

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz