Poo http://www.lezici.cz/ ..... nevím jestli znáte, ale podle mě docela dobrý počin, jsou tam pneumatiky se starší DOT, třeba liché kusy které už se nedají dopárovat, nejaké už jsem tam koupil i prodal, tak kdyby se někomu třeba něco hodilo....
SJM Německo už je v recesi, naznačuje výhled Bundesbanky. Berlín už chystá opatření. https://echo24.cz/a/S4XJ2/nemecko-uz-je-v-recesi-naznacuje-vyhled-bundesbanky-berlin-uz-chysta-opatreni "Zatímco v roce 2009 přišel berlínský kabinet se šrotovným, aby Němce přiměl nakupovat nové automobily, nyní zkoumá podle lidí obeznámených se situací možné kroky, které by vedly k zlepšení energetické zabezpečenosti domácností, povzbudily firmy k přijímaní zaměstnanců na krátkodobé úvazky nebo zvýšily příjmy prostřednictvím sociálních opatření". Aha, tak u poslední krize to bylo šrotovné, které bylo záchranou. A nejsou právě tyto a pozdější automobily, jejichž vlastníci, co zachraňovali před deseti lety ekonomiku, co jsou dnes vnímáni jako ekoteroristé, kterým se zakáže vjezd do ulic i celých měst? Ano, to jsou přesně oni. Nerad, ale přiznávám, že čas, kdy se z hrdiny stává vyvrhel se povážlivě zkracuje. To, že naši západní sousedé napumpují do spotřeby ohromné sumy ( zda smysluplně, to ponechávám stranou) , tak o tom nepochybuji ani na vteřinu. Na rozdíl od nás, oni tvořily celá léta přebytkové rozpočty, zatím co tady se upláceli ti správní voliči. A zatím, co Německo řeší jak minimalizovat ekonomické dopady, tady se 1/4 roku řeší, jak dobře by měl ministr kultury číst noty a zda by byl hoden představení kancléři ve vídeňské opeře. To je ten zásadní rozdíl mezi námi. Samozřejmě si tu může nalhávat o měkkém přistání a balit budoucí realitu do hezkých slov, ale každý, kdo se jen okrajově pohybuje a i z uctivé vzdálenosti sleduje dění kolem automotive, že se něco zadrhává. Všechny ty smlouvy o dodávkách čehokoliv jsou hezké, ale platí jen do doby, než budou porušeny či vypovězeny. Tady platí, stejně jako i jinde tzv. "zákon padajícího h.... ". Ano, smlouvy často hovoří jasně, ale zkuste si vyskakovat na svého odběratele. I vy žijete v naději, že špatné období co nejdříve pomine a vrátíte se do starých kolejí. Pokud ale zásadně naserete svého zákazníka, mohou být vaše potíže mnohem zásadnější, To tito velcí velmi dobře ví a ani to nikterak nezastírají. A jelikož je naše ekonomika založena z velké části na subdodávkách odběratelům, kteří jsou mnohdy zase je subdodavaté, je to o to horší. Hrozně rád bych se mýlil.
úterý, 20. srpna 2019
BF Bobeši, pokud chceš zkus to uvidíš sám. Můj osobní názor je že je to pro tebe jen ztráta času a peněz. Nechci a ani to nebudu rozepisovat proč, nemá to význam. Čas ti ukáže pravdu. Bořek.
neděle, 18. srpna 2019
BF Zatím však na mnoha servisech bují práce, letošní rok se zatím jeví nad rámec a až moc práce někdy taky škodí. Některé servisy místo letní údržby svých středisek se ještě neoklepali z jarní sezony, práce mají i teď jako v ní a i někdy díky méně zaměstnanců, zvýšených dovoleným a volnu nestíhají udělat některé věci na svých servisech. Na jednu stranu to je skvělá zpráva, že se nezastaví, na druhou to o to více pak může bolet v případě propadu celé ekonomiky, Evropy apod. Pokud mají setrvalý stav lidí na servise, nebo i trochu méně, pak si myslím nebudou mít takový problém. Sám jsem v současnosti zastánce jednoznačně nerozšiřovat stavy lidí na servise a to už i proto že nikde nejsou ti kteří by chtěli opravdu tuto práci zodpovědně dělat, že vůbec tito lidé zůstanou u oboru a protože si myslím že to prostě momentálně stačí. Už několik let si prostě říkám a zatím mi to dává aspoň u mne zapravdu, že míň je lepší než víc a pak se není potřeba stresovat, honit a obávat že se neudělá to, nebo tohle anebo že náklady zbytečně moc převýší příjmy. V současnosti se u mne mechanici věnují své práci, vybírají se dovolené a já se sám osobně po rozumném a svobodném zvážení vrhl na nátěr servisu do barev sítě kterou jsem členem a za kterou jsem moc rád že funguje v současnosti velmi dobře. Podpora je zde maximální a vidím že tohle je podle mne cesta budoucnosti pro mnohé servisy které o tom nikdy třeba ani neuvažovaly. Společnými nákupy, společnou dopravou, společnou komunikací mezi pneuservisy lze dosáhnout velmi zajímavé podmínky, získat potřebné informace a je důležité vědět že za Vámi stojí partner a ne nějaká vyžírka co jen nesmyslně přikazuje a nařizuje. Řadu let jsem vše dá se říct jen sledoval trošku z povzdáli, ale vím, že je potřeba taky něco potřebného udělat. A vizualizace servisu je myslím základem který by měl udělat asi každý kdo uvažuje rozumně a svědomitě. Sám a svobodně jsem se rozhodl a myslím a jsem i přesvědčen, že tato změna je dnes i potřebná. Věřím v pozitivní výsledek, protože práce např. na větších kolech začíná narůstat a lidé hledají už i kvalitu, ne boudu která nemá ani internetové stránky, objednávkový systém, která dělá někde pod přístřeškem při -20C někde venku, kde si nemůže zákazník ani sednout, dát kafe apod. Toť můj názor a mé zkušenosti poslední doby. Hezký zbytek neděle přeji všem rozumným v oboru.
neděle, 18. srpna 2019
BF SJM kamaráde, jde to všechno do kopru. Uvidíme co se z toho vyklube, ale nic pozitivního, to je jisté.
BF Hezký večer přátelé gum. Vidím nejenom tady klid před bouří. Zima za dveřmi a to bude letos hodně veselo, ale nic proti tomu co bude v příštím roce na jaře. To bude skutečný asi masakr motorovou pilou. Prodeje osobních pneu v západních zemích letos padají jak domky z karet. Tady už teď je to prý přes 40% a tak jsem moc, moc a znovu moc zvědav s čím přijdou dodavatelé na příští rok. Všude je letních gum tolik, že nikdo neví co s nimi a tak to bude na jaře o hubu se naskladňovat, když to koupíte jinde za mnohem lepší peníze. Nezávidím žádnému pneu výhradnímu zastoupení, protože to bude rána i pro ně a jsem moc zvědav jak to dají, aby se od nich vůbec bralo na sklady pneuservisu. Jinak práce je na servise stále dosti i když nejsou pracovití lidi a brzo už nebudou skoro vůbec(ti mladí dělat na servise nechtějí a nebudou) a tak lze sledovat že ještě ekonomika funguje i když nevíme které ráno se vzbudíme a bude tu krize jako blázen. Myslím si, že zimu ještě celkem v klidu přečkáme, ale příští rok to nevidím vůbec růžově. No nic zatím je vše pozitivní a tak se nenervujme. Nějak bylo, nějak je a nějak i bude. Přeji hezký pracovní pátek a hlavně klidný pohodový víkend.
pátek, 16. srpna 2019
Hrouda Jojo sklad nikdo nemá nafukovací. Úprava skladu +80 sad investice jednorázová a úprava nevratná 55000kč to se musí začít vracet . Romane 400kč je dobrá cesta nemusí pršet stačí když kape.
středa, 24. července 2019
roman Též mám omezené prostory pro uloženky, proto mé uloženky jsou vázané předpokladem, že pneu MUSÍ být zakoupeny u mně => Chceš mít tuto službu, musíš mít pneumatiky zakoupeny u mně a je to za zatím za 400 Kč. Přes to nejede vlak.
Pneunm Hroudo díky, s tím skladem máš pravdu. Na druhou stranu mám omezené prostory a mají to tu uložené jen opravdu VIP zákazníci. Ale vím že to není správně a den kdy se to změní už se blíží.
Hrouda Také jsem koukal na facebook pjeknyyy hlavně ta reklama na uložení pneu zdarma já účtují od 600kč a stalejm nejdu pod 400kč . Mám pocit že se tu bojuje za lepší zítřky a mluvíte o nějakém zdražování a narovnání oboru a zad. Neber to jako rejpání, ale jako kritiku!!! Máš krásnou dílnu a takovou prasárnu pokud ty pneumatiky nenaskacou do regálů bez tvé pomocí tak to děláš otroka. Takové řeči o kolenovrtech a pak uložení zadarmo. ?
roman Člověk je tvor myslící, takže pokud se vyskytne nějaká možnost, jak něco pořídit levněji, tak toho logicky využije nebo se snaží využít. Naší obrovskou výhodou je to, že máme strojní vybavení na přezouvání pneumatik, bez které je pneumatika pouze gumovým předmětem. Je pouze naší chybou, že neumíme této značné výhody využít v boji pro náš prospěch. Pokud nezměníme svoji strategii boje, tak budeme dělat do nekonečna ze sebe podřadné sluhy ostatním prodejcům. Nevěřím tomu, že na většinu "znalých" kolenovrtních zákazníků nějak zaberou domluvy, jediné co zabere budou (u někoho už jsou) tvrdá restriktivní opatření (tj. zákaz nebo zcela jiná cena za službu či kombinace obou těchto faktorů). Práci zdar a pneumatikám obzvláště!
roman Pneum: Sice na Facebook chodím jen sporadicky, ale ty Tvoje facebookové stránky se mi líbí.
Pneunm Omlouvám se za tapetování, z Počernic nejsem.
Pneunm Hroudo sice mi při pohledu na pneu z netu stoupá tlak ale když se nad tím v klidu zamyslím tak proti eshopum nemám. Kdybych uměl vydělávat peníze sezením u počítače tak bych se takhle nedřel. Za tuhle situaci podle mě můžou jen a jen servisy a nikdo jinej jim z toho ven nepomůže. Stačí když si přestaneme nechávat sr@t na hlavu a překupníci a se můžou jít bodnout.
Pneunm Hroudo sice mi při pohledu na pneu z netu stoupá tlak ale když se nad tím v klidu zamyslím tak proti eshopum nemám. Kdybych uměl vydělávat peníze sezením u počítače tak bych se takhle nedřel. Za tuhle situaci podle mě můžou jen a jen servisy a nikdo jinej jim z toho ven nepomůže. Stačí když si přestaneme nechávat sr@t na hlavu a překupníci a se můžou jít bodnout.