hohencenda SJM poslední věta tvého článku je naprosto famozní.
pátek, 13. září 2019
SJM Pánové, nenechte cloumat svým majestátem. Vzhledem k tomu, jak vytrvale si EU dík VLTP a VLTP2 pod sebou podřezává větev, čekají nás krušné časy a toto jsou jen lapálie. Mám dojem, ač automobilky předvádí ve Frankfurtu jednu elektriku za druhou, sami nevěří tomu, že toto je cesta. Myslím si, že jen otázkou času, kdy se rozběhne kolotoč bankrotů a propouštění, které na nás i Slováky tvrdě dopadne a bude to mít dominový efekt. Dnes je již běžné, že odběratel vám negarantuje žádné odběry, ale žádá snížení ceny, běžně i o 20%, což je pro mnohé doslova ortel smrti. To jsou mé zkušenosti posledních dnů, článek to jen dokresluje. Dokud nebude celá Evropa rýt držkou v zemi a lidé pak nezametou se současnou politickou garniturou, nic se nezmění. http://www.autoforum.cz/zajimavosti/hrozba-bankrotu-automobilovych-firem-je-nejvetsi-od-posledni-krize-tyka-se-i-ceske-republiky/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
čtvrtek, 12. září 2019
hohencenda Platin kdysi nabízeli u kružítek jako Hausmarke.No a nevyměnit ventilky při přezutí nových pneu?
čtvrtek, 12. září 2019
hohencenda Pneunm sorry na tebe jsem zapoměl taky super článek
čtvrtek, 12. září 2019
hohencenda Hroudo Romane moc pěkně píšete díky Vám kluci.
čtvrtek, 12. září 2019
hohencenda Tento týden výměna 4 kusy od mého dodavatele Michelin 3 215/65/16 H made in Italy dvě Ok dvě průser šišatý a moc závaží jak na protektor bleskově vyřízena reklamace druhý den dopoledne jsem dostal náhradní ted vše OK Ten samý zákazník,druhý vúz ale jen dva kusy Michelin 245/45/18 W raději jsem vzal od druhého dodavatele made in Spain OK čim to múže být? Jsme pro západ stále ostblok?Nebo chyba velkoobchodu?Za cizí pneu odpovědnost nepřevezmu kdyby si je pán přinesl měl bych prdel v kalupu ani za 200 Kč kontrola kus NE! Pokud se chce nikdo udřít na netových pneu za cenu neodpovídajicí dnešním cenam za žradlo tak at se klidně strhá časem na to taky přijde světská sláva polní tráva. Dělám jen pneuservis némám další přijmy nemohu a nemám z čeho bych Pneuservis dotoval musím si vydělat v sezoně na půl roku ne jen na sezonu,,abych nechcíp hlady byl jsem přes léto 6 týdnů na brigádě to přeci není normální a to jsem ve svém bez najmu a zaměstnanců pošli by mi hlady zaměstnanci.Dovolená je pro mě pojem který hledám na Wikipedii.Nestěžuju si jen konstatuji fakta svobodně jsem se rozhodl dělat Pneuservis nikdo mě nenutil ani nenutí.
čtvrtek, 12. září 2019
roman Zeb: Píšete "gumu o třetinu dražší" => to je nesmysl co píšete, ceny se u většiny pneuservisů liší oproti netu (pokud se vůbec liší) o jednotky procent, nikoliv desítky procent. Dále uvádíte "často požaduji konkrétní značku, protože nechci platit za předražený originál, ale nechci low-end" => v tom vám opět většina dobrých pneuservisů vyhoví, takže i tento argument nemohu přijmout. Dále píšete "počítá mi hodinovou sazbu 800 místo 650" => to je jedna z možností, ale pak hodně zákazníků označí takový pneuservis (neprávem) jako zlodějský - důvody snad nemusím opětovně uvádět. A pak je tu poslední vaše citace "by mě neobsloužili" => i to se v některých pneuservisech už stává a je možné, že to bude stále běžnější - opět snad nemusím uvádět to, proč tomu tak je. Pneuservisy nemohou donekonečna dotovat provoz svého servisu z jiných svých aktivit.
čtvrtek, 12. září 2019
Hrouda Nemám moc času,ale jen krátce je to začarovaný kruh. Kde není obrat ve zboží není ani cena. Díly nezakoupené u nás nemontuju ani za 1000kc na hodinu .pneu ano ale bez slevy. A co jídlo v restauraci vlastní maso ,mrkev, vše z biofarmy? A kuchaři makej. Soráč počítám ze někde pracuješ a vyplatu bereš? Hodně štěstí v tvém osobním životě osobním proto že ty tu na tom světě jseš sám. Ahoj
čtvrtek, 12. září 2019
Pneunm Zeb to tady ale řešíme, ten servis ty peníze na provoz vydělat musí a když je nevydělá na gumě a zároveň chce poskytovat kvalitní práci musí být ta práce o tvé ušetřené peníze dražší. U mě by ti 1000 Kč na přezutí internetu nestačilo. Na druhou stranu kdyby sis koupil pneu u mě tak bych ti nabídl alternativu k Platin kterou mám vyzkoušenou. Navíc za lepší cenu a k tomu práci bez příplatků.
Zeb Já nemám problém zaplatit za kvalitní práci. Nechci platit cenu za práci a k tomu gumu o třetinu dražší, než na netu. Když chci v servisu namontovat mnou přivezený díl - dost často požaduji konkrétní značku, protože nechci platit za předražený originál, ale nechci low-end a pokud mám ověřeno, že tento konkrétní díl je shodný s originálním, akorát o třetinu levnější díky jiné krabičce, servis mi jej namontuje, ale počítá mi hodinovou sazbu 800 místo 650 a já jsem spokojený, protože sám servis díly od tohoto výrobce nebere. Já jsem spokojen, servis asi taky, jinak by mě neobsloužili.
čtvrtek, 12. září 2019
Hrouda Zeb. CHICHICHI. Ty nemáš kousek rozumu. Po dlouholetém čtení toho to fóra si napsat o radu a říci že nakupuješ na netu. Promiň ale jsi přesný obraz větši časti lidí tohoto národa. Ale dobrý alespoň jsem se zase ujistil jak se tu máme a že se věci hejbou ,ta naše snaha něco změnit je opravdu v pohybu, když si kolenovrti píšou o radu na fórum.
čtvrtek, 12. září 2019
roman Zeb: Je chvályhodné, že čtete naše názory a naše příspěvky, ale i po několika letech čtení (jak sám uvádíte) asi nevidíte nebo nechcete vidět důvody toho, zač my, pneuservisáci, bojujeme. Příjemnější ceny mají shopy mj. proto, jelikož neposkytují servis, který zdaleka není tak výdělečný jako prodej a přitom vybavení servisu stojí stonásobky toho, co náklady na shop a tak často pneuservisy ceny prací dotují ze svého prodeje pneumatik. Ptáte se nás na náš názor na jisté pneumatiky, ale kšeft stejně necháte udělat někomu na netu. Mě se tohle jednání nelíbí, nebo ať je poradenství při nákupu placenou službou. Proč by měl jeden zadarmo radit a druhý pouze kasírovat peníze? Nebo snad chcete po kaprovi, aby si sám sobě vypustil rybník?
čtvrtek, 12. září 2019
Pneunm Takže kvalitu očekáváš od servisu ale vydělat necháš překupníka? To pohodlí taky moc nechápu, stejně do toho servisu musíš jet. Není pohodlnější to koupit nejednou rovnou tam? Jinak s Platin žádný velký zkušenosti nemám ale tipnul bych si že to bude řadovej budget.
čtvrtek, 12. září 2019
Zeb které na mě koukají z reklamního banneru. Žádné informace jsem o nich nikde nenašel. Poradíte? Jsou zajímavou alternativou k zaběhnutým značkám, nebo raději zůstat u ověřených jmen?
středa, 11. září 2019
Zeb Vážení, se zájmem již několik let zde na fóru čtu vaše příspěvky o posledním dění ve světě gumařiny a čerpám potichu informace o vašem řemeslu. Přiznávám, že se řadím mezi "kolenovrty", kteří upřednostňují nákup z pohodlí domova, zvlášť za příjemnější ceny. Na druhou stranu mi osobně nevadí zaplatit za kvalitně odvedenou práci. To že jsem minule platil za přezutí a vyvážení 4 kol přes tisícovku a nechali mi na kole staré ventilky se slovy že jsou ještě dobré mne jen utvrdilo že je potřeba poskytovatele služby stále dobře vybírat a pěkná fasáda na budově nic neznamená... Chtěl bych se ale zeptat, zda má někdo informace a hodnocení k pneumatikám Platin. k
středa, 11. září 2019
roman Jasně, zkus to. Pokud by neměl kolenovrt kam utéci (nebo by to neplatil ze své kapsy), tak by to určitě fungovalo. Jenže i v roce 2019 jsou pneuservisy, které netové gumy přezují cca od 600-700Kč. Proto si myslím, že jedinou možností je to, aby veškeří kolenovrti jeli k těmto přezouvačům a aby se tito přezouvači "udřeli k smrti". Teprve pak se jim (možná) rozsvítí v hlavě, že se píše rok 2019 a že krabička cigaret už nestojí 8Kč. Další věcí je i to, že mám pouze jedno zdraví a nehodlám si jej zničit právě na kolenovrtních gumách. Zdraví si nekoupíš ani za peníze a léta nám přibývají.
středa, 11. září 2019
Pneunm Např. řidičům firemních aut je cena jedno, ze svyho to neplatěj.
středa, 11. září 2019
Pneunm Romane, zkouším to, měl jsem dřív 100 Kč, pak 50%slevu pro všechny mimo kolenovrtu, pak zákaz a teď 150 Kč za kontrolu. Třeba se vrátím zase k zákazu až mě někdo vytočí, cedule jsem nevyhodil.
středa, 11. září 2019
roman Pneum: Uvidíš, co nastane. Myslím si, že 95% kolenovrtů tuto nabídku stejně odmítne (a půjdou vymrzovat někam jinam) a Ty budeš kromě oblíbených výhrůžek od kolenortů navíc nazýván zlodějem. Pokud je odmítneš se slovy "nové cizí nepřezouvám" tak nemohou říci, že jsi zloděj, ale "jen" budeš cílem kolenovrtních výhrůžek. Osobně se mi více osvědčuje varianta "zákaz" a práci beze slevy (kterou mám uvedenou v ceníku prací) spíš používám jako nástroj k tomu, abych prodal více svých pneumatik. Já jsem měl dříve rozdíl v ceně cca 80Kč/kolo a 95% kolenovrtů po vyslovení této "přirážky" okamžitě odtáhlo někam jinam.