Pneunm Ještě bych měl jednu otázku, když jsem měl poslední kontrolu z živnosťáku tak po mě paní úřednice požadovala evidenci skladu pneumatik na vyhození. Jak to řešíte?
středa, 23. října 2019
roman Souhlas, ten zákon není nejenom ideální, ale je to zákon, který vytáčí některá sběrná místa do ruda a "pouze prodejci" se nám smějí do obličeje. Zákazník má v ceně nové pneumatiky započítán/zaplacen poplatek na likvidaci ojeté pneumatiky - a víc to zákon neřeší => zákazník to chce tím pádem zdarma... Ano, zdarma nám to odvezou, ale někdo to musí naložit a někde se to musí dočasně skladovat (zabírá to místo, což není grátis) na nějakém místě a jejich naložení též není bez lidské práce či energie. Prodejce na netu se nám směje do obličeje, jeho se to netýká, nikdo mu ojeté pneumatiky nebude posílat kurýrem... Bohužel ten zákon (resp. smluvní podmínky) platí a my to musíme dodržovat. Nemáme jinou možnost. Staré české přísloví říká: Za dobrotu na žebrotu!! Smutné, ale pravdivé přísloví, Hroudo. Jen se lišíme, Hroudo, v tom, jak to změnit...
úterý, 22. října 2019
Hrouda No a jeto Jsem rád že se vše vyřešilo : Blbeček co v sobotu přezouvá byl dopaden a potrestán. Pán co mu nikdo v sobotu nevykouřil ____ jeho pneu byl i přesto uspokojen. a zákonodárci si taky můžou v klidu o přestávce ::::: a jede se dál. Pracovat platit daně a nekecat . Jo a o svátek nejdu protože by jsem mohl zase mít problém, je to pondělí a to mám sběrný dvůr otevřený . zdarec :D
úterý, 22. října 2019
Hrouda ahoj všem. dam sem kousek emailové konverzace ohledně stížnosti. _____** Dobrý den. Ano byla Sobota není to provozní doba sběrného místa a hlavně byl
> plný kontejner. Nejsem povinen ukládat pneu na místa k tomu neurčená a
> přesto to v některých případech dělám v tomto případě jsem to neudělal a
> neudělám .
>
> Je to pořád dokola. Ano, vy tu u toho nejste. 1 )Nechtějí pneumatiky
> nakládat. Jsou čistě oblečení.
> 2) odkládají je všude kde se
> jim chce ve dne i v noci k plotu na parkoviště a td.
> 3) v případě odmítnutí jsou
> sprostí na obsluhu a lžou v případných sporech.
>
> A td.
>
>
> Dělám co můžu a v případech jako jsou tyto jsem ten špatný já a všichni
> zapomínají na to kdo se stará zadarmo.
> Upravte znění zákona stanovte odměnu za nakládání s ojetými pneumatikami a
> bude konec stížnostem .
>
>
> S pozdravem _______________*** odpověď od úřednice: :> Dobrý den, pane Šando,
>
> určitě bychom byli rádi, kdybychom mohli tvořit zákon o odpadech, ale to
> bohužel přísluší pouze zákonodárcům. My samozřejmě máme připomínky k zákonu,
> které oficiálně podáváme, nicméně určitě nemáme hlavní slovo. Věřte, že my
> víme, že to děláte zadarmo - i my to děláme zadarmo a ne vždy se setkáváme s
> pochopením stejně jako Vy - ať od občanů, pneuservisů nebo samosprávy.-___________ No a je to paráda
úterý, 22. října 2019
roman Jde o to, že "přirážku" kolenovrtovi dát nesmíš, ale slevu "normálnímu uživateli" ano. :) Já mám ceníky prací rozděleny do 3 kategorií (základní cena, sleva standart a sleva premium) a dále rozlišuji velikost pneu do 4 kategorií (12"; 13-15"; 16-17"; 18" a více + offroad + SUV + VAN). Na ceníku mám podrobně popsáno, jaké podmínky musí být splněny pro konkrétní slevu. Dále tam mám upozornění, že spotřební materiál není součástí ceny uvedených prací. A stejně to nečtou a stále se něčemu diví....
úterý, 22. října 2019
jenicek Ceník mám klasický a pak akční.. Slovo zdraženy v něm není :D jinak děkuji, hold pridrazim kontrolu pneu.
úterý, 22. října 2019
roman Jeníček: Ne, je to v rozporu s pravidly Eltma. Jinak pozor na slovo "zdražený" u ceníku - to je v rozporu s OZ. Ale můžeš mít ceník základní a z něj dávat slevy. To už je v souladu s OZ... Já zákony nevymýšlím... Hohencenda: Bylo by to férové a i logické, ale realita je zcela jiná. A hlavně: Kapři si sami rybník nevypustí a kaprům tento stav asi vyhovuje.
úterý, 22. října 2019
hohencenda 28.10. Mám zavřeno ideál by bylo odeberu jako pneuservis 100 pneu od svého dodavatele a 100 posléze ojetých vrátím P.S velké halo by bylo i to pokud jsem prodal 1000 ks pneu taky jich muset 1000 ks ojetých odevzdat,Netáci by měli drobet problém...Už vidím nadšeného kolenovrta balit gumy nést na poštu a jěště platit poštovné.Pneu jsou svým způsobem nebezpečný odpad tak by o tom mohl někdo přemýšlet ne jen rozhodovat od stolu odtržený od reality života gumy.
úterý, 22. října 2019
jenicek Mám udělaný "akční" ceník pro zákazníky co kupují pneu u me. Pak (zdraženy) ceník(ten je pro ty co chtějí přezout své novky z netu) A u něho mám dodatek: za manipulaci při likvidaci pneu poplatek 50kc za1ks pneu, abych ještě vic "vytrestal" zákazníka a vykompenzoval vydelek. Zpětný odběr mám od eltmy. Takže takhle to mít nemůžu?
úterý, 22. října 2019
SJM Roman-vidím to stejně. Bohužel, zákon je zákon i když je docela zprasený nebo zastaralý, což ale v případě ČR není věc nikterak vyjímečná. Ideálně bych viděl cedule o zpětném odběru sundat, mít smlouvu-vy s dodavatelem-ly, kde je popsán způsob, jak je s gumou po životnosti naloženo a máte klid od prudičů. Zákon hovoří jasně-výrobce/dovozce a je zřejmé, že není na trhu guma, kterou by tu někdo nevyrobyl, nebo nedovezl (myšleno dovoz ze zahraničí) snad s jedinou vyjímkou, a to pokud si objednáte přes zahraniční eshop a gumy přijdou z venčí, pak se stáváte ale rovněž osobou povinnou a musíte se zaregistrovat do systému MŽP atd. Smyslel zákona, dle mého mělo být, aby likvidace dopadla na výrobce a také na dovozce, protože posílat staré gumy zpět např. do Číny by asi nebylo to pravé.
úterý, 22. října 2019
roman Též si nestěžuji. Práce je zatím tak akorát a hlavně se prodává to, co doporučím. Pokud se náhle prudce ochladí, tak to bude těžká nestíhačka. Letos je přezouvání trochu opožděné. Přezuto mám tak 15-20% klientely, hmyz mě zatím nijak extra neobtěžuje. 28.10. mám zavřeno.
úterý, 22. října 2019
Meza74 U mě to samé,ale vyhovuje mi to,mohu se plně soustředit na každého slušného zákazníka.Za 22let nejlépe probíhající zimní sezona.
úterý, 22. října 2019
Pneunm Zavřeno, jinak tady je zatím celkem klid, není to nejhorší ale na to kolikátého je..
roman Nikde není napsáno, že pneuservis či prodejce musí být sběrným místem ojetých pneumatik. Ale pokud už pneuservis je sběrným místem (např od Eltmy), tak to musí dodržovat. Nikdo asi nepočítal s tím, že prodejce bude jiná osoba než "montér a likvidátor"...
úterý, 22. října 2019
Pneunm SJM myslel jsem si že povinnost platí pouze pro ty kteří jsou zaregistrováni u Eltmy?
úterý, 22. října 2019
SJM Místa zpětného odběru pneumatik
Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech, stanovuje mimo jiné povinnost výrobcům pneumatik zřídit místa zpětného odběru. Místa zpětného odběru pneumatik musí být stejně dostupná jako místa prodeje pneumatik, což znamená, že se musí jednat také o místa veřejně přístupná. Místa zpětného odběru musí být viditelně označena a zpětný odběr musí probíhat bez nároku na úplatu (zdarma), bez vázanosti na koupi nové pneumatiky či jiné služby a nesmí nadměrně zatěžovat konečného uživatele. Výrobce musí pneumatiky od konečného uživatele odebírat bez rozdílu jejich značky nebo typu.-----Výrobci/dovozci pneumatik – tzv. povinné osoby, plní své povinnosti stanovené pro zpětný odběr použitých pneumatik v individuálním systému (samostatně, organizačně, technicky na vlastní náklady) nebo prostřednictvím kolektivního systému, kdy právnická osoba oprávněná k provozování kolektivního systému zajišťuje společné plnění povinností výrobců, kteří pneumatiky uvádí na trh. Hovoří zákon někde o prodejci, že je povinnou osobou? Já jsem to nenašel, případně se rád nechám poučit.https://www.mzp.cz/cz/odber_pneu
úterý, 22. října 2019
Meza74 Se-u na ně,až se někdo ozve,tak to budu řešit.
úterý, 22. října 2019
roman Nejsem právník, ale domnívám se, že ano. Podle smluvní dokumentace je tato služba zdarma, bez jakéhokoliv poplatku, příplatku atd. => Jak už napsal Hohencenda: Gumař je ideální hadr na vytírání podlahy. P.S.: Chybí mi tady blicí smajlík.