roman Internet zařídí hodně věcí ale néé všechno. Je logické, že pokud někdo nemá servis a chce prodávat pneumatiky, tak musí nabídnout nižší ceny než ten, který má k tomu i servis - to je realita a ta se těžko změní. Ale jsou věci, které můžeme my ovlivnit a tento stav zlepšit nebo eliminovat. Průšvih bude, až kliknutím na tlačítko "přezuj moje auto" internetový prohlížeč to auto člověku opravdu sám přezuje. Domnívám se, že se toho velká část z nás asi nikdy ani nedožije. Tak proč někteří chtějí vzdát boj už dnes? Kapři si také nebudou sami dobrovolně vypouštět svůj rybník. Gumy bez přezutí jsou zákazníkovi platné jak mrtvému bačkory.
sobota, 21. prosince 2019
hohencenda Hroudo reaguji až ted po přečtení na tvůj článek. Brilantně popsaná situace s internetem,na trhu jsem od 1995 zaplat pánbůh jsem za tu dobu získal skalní zákazníky,kteří na oplátku ví že nemám pro ně problém hnout zadkem v noci ani ve svátek..Upřimně řečeno mimo sezonu reju držkou v hlíně no ale nejsem z lidí co se hned poserou a jdou od válu ,Pořád si myslím že jednou bude líp. Vzhledm k tomu že jsem od svých šesti týdnú jezdil do tvého Litoměřického kraje na chalupu u Uštěka do Bílého Kostelece,je to tam pro mne srdeční záležitost,byt´ to umí být kraj nevlídný a obživa je tru složitá domorodci jsou tam fantastický dřiči a hodní lidé.Na netu já osobně nenakupuji rád chodím do obchodů který jak víš mám přímo u nosu rad si vše ohmatám a prohlédnu byt´stále v srdci vzpomínám na krásné nakupování v Lit´áku na náměstí,kde bylo spoustu malých krámků včetně Mototechny kam jsem rád koukal do její výlohy.Obsluha ve zdejších krámcích mi uměla poradit,popovídat si a obchodníci tam svému řemeslu dobře rozuměil.Restaurace ve sklepení na náměsti jméno si už nepamatuju, měla pro mne zvláštní kouzlo vždy když jsem šel dolu po schodech myslel jsem že se o strop chodby bacím do hlavy atmosféra dole byla neopakovatelná.Zkrátka nakupování v Uštěku nebo na náměstí v Litoměřicích mi žadný internet nenahradí,byt´ceny jsou asi větší chápu to jako podporu obchodníků mnou milovaného českého středohoří.Speciální pozdrav Tobě Tvé drahé polovičce i zbytku Tvé rodiny.Hoj Čenda
hohencenda Hezké svátky Všem pravovitým,slušným,zdejším dopisovatelům co to s gumama myslí upřimně.
Hrouda Jo jo chápu. Ale promluvit mě nemůže mám vystavený ceník a jsou si vědomi že sleva se jich netýká .
pátek, 20. prosince 2019
roman Hroudo, u mě "zákaz hmyzu" funguje. Máš 2 antihmyzí cesty: 1) Pokud hmyzáka opálíš, řekne, že jsi zloděj. 2) Pokud jej odmítneš, tak se maximálně naprdne, ale nemůže tě pomluvit. Já volím cestu "2", ty volíš cestu "1" - každá má své výhody i nevýhody. V sezóně jsem vytížený na 100% i bez hmyzu, k životu mě to stačí a snad už to do důchodu nějak doklepu. A jak píše Pneunm: "Pro duševní klid je lepší je odmítnout". Hlavně Hroudo, pevné zdraví a ještě jednou "Hezké svátky všem rozumným".
pátek, 20. prosince 2019
Pneunm Hroudo, já jsem přezul letos cizích sad asi pět a to jen když byl čas, když byl zákazník vyloženě v pohodě a hlavně za randál. Taky ale dělám jen osobní a dodávky. Je mi jasný že všude porazit internet zatím nejde ale tady u mě to jde a já ho poražím. Třeba se to změní ale potom buď vzrostou ceny anebo nebudu chtít mít pneuservis. Řešení kdy interneťákům napočítáš skutečné náklady je podle mě taky fajn ke mě ale toho hmyzu začalo jezdit tak málo že pro můj duševní klid je lepší ho odmítnout. Práce mě potom baví, udělám jí víc a jsem v ní lepší.
pátek, 20. prosince 2019
Hrouda Romane když se podíváš na moje www. tak zjistíš že osobní servis nám vybavený asi tak 3x dráž než nákladní. Nedělám osobní okrajově dělám ho na plný úvazek za rok 2019 mám prodáno cca 2000 ks osobních a VAN pneumatik zatím co nákladních cca 800ks internet mě drtí na plné koule, každé z těch čísel by mohlo stoupnout o x% ale nejde to je to marný, možná proto že to neprodávám za internetové ceny , ale nějakou tu 50sátku dráž.Nebudu jen prodejní kanál roura kudy protečou peníze jen obchodním zástupcům různých značek , ale musí to něco přinést . Ceny to je další nekonečný příběh a zase ten internet : podívej se na různé www delámgumy.cz a možná tam objevíš i někoho koho znáš a tam ty ceny jsou není tam nikdo s EU cenou naopak osa za 15kč a to je pro zákazníka jako vábnička a už to slyším pane vy jste zloděj na internetu jsou ceny za práci levnější. Ale mám ten pocit že ti asi taky nebude 25 let a že bys mohl někoho zaměstnat a trošku si oddechnout a věnovat se obchodu a komunikaci se zákazníkem , ale prodej za internet i když jsi to dobře pořídil to nebude moc snadné . Prostě internet to celé kazí a budeme makat a plakat do soudného dne. Měj se fajn kamaráde.
čtvrtek, 19. prosince 2019
roman Hroudo, zcela chápu Tvoji volbu. Rozdíl v našich názorech vyplývá mj. z toho, že: Ty provozuješ osobní a hlavně (z hlediska zisku a práce) nákladní pneuservis, já se pouze zajímám o servis a prodej osobních a dodávkových pneumatik. Osobní servis má mnohem levnější strojní vybavení, ale je více "nárazový", nákladní má výhodu v tom, že má méně "plonkových" období. Proto plně chápu Tvoje stanovisko a cením si toho, že máš zavedenou "hmyzí" přirážku, což je též dobré řešení, jak zlepšit naši situaci. Použiji Tvoje slova: "Internet nejde porazit" => Ano, nejde, ale pro pneuservisy je současný stav neudržitelný (dokud nebudou ceny prací na evropské úrovni - což v dohledné době nebudou), že "jeden lízá smetanu a druhý jen kydá hnůj", ačkoliv ceny pneumatik v pneuservisech jsou srovnatelné s internetem a proto ten "boj". Pokud naše nabídky trh zcela ignoruje, tak se musíme nějak bránit, aby trh i nás, pneuservisy, bral jako prodejní kanál. Já nebudu měnit svoji strategii. Jsem vytížen na 100% "svými" gumami, proč bych dělal sluhu někomu jinému... Ať se daří, Hroudo a všechno v dobrém.
Hrouda Bojuji na všech frontách a stále prohrávám a to se nedá vyřešit tím že budu odmítat přezouvat internet tím si to jen podepíšu. Zdarec
Hrouda Ještě maličkost už se nám slétávají nabídky na léto _--: Jednu sem obdržel dnes: Přeji dobrý den pane Šando,
V příloze Vám posílám ceník na leden 2020 :____-- má odpověď : Nečekám že se něco změní : Dobrý den
Děkuji přílohu jsem prošel. A zasílám Vám svojí přílohu, kterou má k nahlédnutí každý kdo má internet. Je to 20 vteřinová záležitost pro každého kdo má telefon s internetem.
Je to k pláči pokud Vám záleží jen na číslech, která vám dělají internetoví prodejci a vaši frančízoví partneři. Nejsem žádný patlal v garáži a dobře platím zaměstnancům a to jen proto že neprodávám s korunou. Každopádně z prodeje Vašeho sortimentu bych neměl ani tu korunu.
Proč jste prosím vážil Vaše kroky k nám, když jste musel vědět, jaká je reálná nákupní cena v prostoru vy a uživatelé a skutečná prodejní cena a strategie Vašich partnerů ? Pokud je cena na trhu taková a vy jste to netušil tak je něco špatně.
Pak je tu možnost že jste si myslel že jsem jen nějaký kapr co se nechá chytit. Pro Vaší informaci : Jsem na pneu trhu už 15 let a nejsem úplný kapr . Vlastním stroje za stovky tisíc a vydělal jsem si na ně prodejem pneu a montáží . Je pravda že ty montáže převládají , ale to jen proto že s ostatními dodavateli až na pár vyjímek je to to samé co s ________________ FIRMU JSEM ZAMĚRNĚ ODMAZAL OMLOUVÁM SE ALE NEMUSÍTE VĚDĚT VŠECHNO :D :D
Přeji krásné vánoce.
S pozdravem
Hrouda Čendo chápu jak to je . A držím ti palce . Vážně držím jseš fajn chlap. Ale to co tu děláte nejde porazit ,jsou v přesile. Nesnáším internetové vypruzovače , a dávám jim zabrat po svém, tady na místě nemají jedinou výhodu, čekají frontu, předbíhají je nakupující a nemám pro ně ani vteřinu času navíc žádné vlídné slovo a pokud něco chtějí třeba nějakou informaci o stavu vozu ( běžné prohlídky vozu a kontrolu stavu dělám zadarmo) nemám čas a nebo to beru jako zakázku a už platí dle platných Nh . Ale nebrat je vůbec? Když přezutí zadní nápravy účtuji cca 2200kč bez DPH a trvá mě to i s kafem 45minut. Když se zadaří dělám i 3 tahače za den z internetu. A není každý týden posvícení. Nebo zemědělci to taky není za kačku a stejně tak stavební firmy. Když to přezuji tak tahač na zadní nápravě jezdí průměr 250 000 až 280 000 km to jsou dva roky kdy si stejně nekoupí a potom co ho vyženu tak už se ani nepokusí si tu něco koupit. Internet je úplně všude, kam se podíváš a pokud tu máte všichni co tu píšete tolika práce tak i vy samy využíváte internet a to zrovna teď a to na nákup dárků protože pokud děláte pneuservis tak na nic jiného nemáte čas a vánoce jsou už za rohem :D Každý dnes ten nebo ten produkt kontroluje po internetu a je hrozně fajn když jsme úspěšní a prodáme pneu ze skladu , ale je to bída co zbývá a neříkejte mě jak skvěle nakupujete já to znám . Všichni z nás dělají trubky z někoho jen menšího průměru a z někoho i pořádnou rouru. Letos jsem prodal rekordní počet pneumatik, jak nákladních tak osobních , ale je to jen a to odhaduji nemám to spočteno jen asi 40% toho co mnou proteče. Firmu kterou jsem považoval za vlajkovou loď neboť vše brali ode mě, tak na nejdůležitější odběry mě přebral výrobce návěsů Schwarzmüller. To je kotel co a mám je vyhodit ? Nemontovat? Hrozně bych si přál aby si každý internetový vypruzovač nabyl hubu , ale nejdřív ať mě zaplatí za přezutí. Nebudu je vyhánět ,ale budou platit a dívat se jak je nemám rád. Možná to bude mít neblahý dopad třeba už nepřijedou , ale po vašem vyhoštění se jich většina k vám také nevrátí , ale u mě za to alespoň zaplatili a o to tu jde. Tak se snažme a nedělejme hlouposti ať se tu můžeme příští rok zase dohadovat . Krásné svátky všem.
hohencenda Hmyz má u mě smolíka zrovna včera 17:30 ted mi dovezli pneu z netu potřeboval jsem je hned,nevím jestli si myslel že v pneuservisu by na ně čekal pár měsíců tak bych přijel a dnes u vás přezul co to bude stát,jen at si ho užíjou jinde.
středa, 18. prosince 2019
Hrouda Jsem rád že se daří Romane, vzhledem k tomu že jsem letos přezul internetu jako máku a za plnou cenu tak bych mohl zůstat doma až do další sezóny, ale to bych nevydržel, tak nastoupím 6.1.2020 a budu je ždímat dál. Třeba dneska demontáž montáž 10.00-20 RUSKÉ šlupky dodavatel D. Koudelka PNEUCB České Budějovice moc děkuji . přezul jsem to za 2600kč bez montáže na osu a bez otravování se s nabídkou a vším tim kňouranim okolo jak je to furt drahý a nic to nevydrží že to musí každých 20 let znova přezouvat. Fajn a práce. Jedná sada 16.9-34 cultor ze skladu další 4liry + za montáž doma a jinak od rána samej opruz: tu utíká zalepit, todle otočit je to zhoblovaný tak ať to neni na očích a jiný výživný věci tak jak to v nákladní dopravě je no jsou to chudáci všichni je okrádáme tak musejí šetřit , 12ks Lassiček a spoooustu defektů . Mít pneuservis je strašně zábavný a život naplňující . Veselé vánoce přátelé. SJM ani se mě nekdy nechce věřit a čekám že to vše je jen sen.
úterý, 17. prosince 2019
roman Zdravím ve spolek. Kšefty stále jsou, takže budu mít otevřeno i 23. prosince a pak budu konečně odpočívat. Sezónu hodnotím jako velmi dobrou. Ačkoliv bylo stále co dělat, tak počasí nám přálo a bylo to sice "nadoraz, ale snesitelné". Svůj slib jsem splnil na 100% a nepřezul jsem v sezóně ani jednoho hmyzáka, i dneska jsem jednoho hmyzáka odkázal až ne leden. Ještě víc mě těší, že konečně i v mém okolí dochází některým pneuservisům to, že hmyz je v sezóně nežádoucím a obtěžujícím elementem a pokud jej obslouží, tak jedině s "hmyzím" příplatkem. Jen tak dál! Jelikož se blíží Vánoce a rok 2020, tak Vám všem přeji vše nejlepší, hlavně zdraví a hlavně NEBOJTE SE A PŘIDEJTE SE!
úterý, 17. prosince 2019
Tire Ahoj zdravím dnes se opět prokázalo, že vrcholný management společnosti continental je úplně odtržený od reality... příští rok se podle všech náznaků očekává pokles ekonomiky a dnes mi předloží předobjednávku na jarní sezónu s požadavkem na nárůst v segmentu UHP Continental o cca. 20% úplně mimo... hlavně že se v jejich společnosti chystají propouštět...
úterý, 17. prosince 2019
Hrouda Toho poměru si asi ještě nikdo nevšiml na těch správných místech. Jinak by už někdo zakročil a je to dobře protože jinak se s toho dost lidí pos... i já. Služebně prakticky necestuji ne že bych nechtěl, ale nemám čas ztrácet čas a osobak ve firmě vlastním, musím se nějak dostat na dovolenou . Zítra naposledy a návrat ke strojům až 2020.
úterý, 17. prosince 2019
SJM A zase jsme na špici. Tentokrát co se poklesu nových registrací osobních automobilů týče. Průměr EU paběrkuji kolem -0,3%, ČR má skvělých -6.3%. Jak by řekl klasik z Pelíšků "A zase jsme o krok napřed". Ale vážně. ČR vyniká jistou anomálií, kdy má naprosto obrácený poměr soukromých/služebních (25/75%) proti západní Evropě (75/25). Firmy ale se chystají, nebo už i šláply na brzdu, jak mzdovou, tak investiční, kam spadají i firemní vozy. Nedávno jsem vyslechl rozhovor zhruba tohoto znění. Chtěl jsem manželce pořídit nové auto, staré má již 5 roků. Líbí se jí X1, ale zatím váhám, musíme začít šetřit, lidi letos také dostali místo 14 platu poukázku do Kaufu za 500 a začínají rebelovat. Nebylo by to taktické, zřejmě budu muset i pár propustit, tak snad to manželka pochopí. Nezbývá, než pánovi popřát chápavou ženu.
úterý, 17. prosince 2019
SJM Pár nenápadných, leč ne nepodstatných zpráv, nepřímo se dotýkajících i dříve či později i pneu oboru: 1) Český výrobce autodílů krachuje. Plasty pro Ford či VW vyrábí ve Valašském Meziříčí 500 lidí........ 2) Pro majitele firmy SKD Bojkovice Petra Kuchaře mladšího letošní rok znamenal tvrdý a nakonec neúspěšný boj o záchranu podniku, který stojí na dodávkách pro automobilový průmysl. Firma zaměstnává kolem 500 lidí. 3) Agenturní zaměstnance bude dle potřeby propouštět i největší český výrobce automobilových dílů Brano. Firma počítá s až osmiprocentním poklesem zakázek, což by v případě tržeb znamenalo propad o více než čtyři sta milionů. Bohužel, tady se nejedná o poplašné zprávy pisálků, ale o letmý pohled za oponu průmyslu automotive, kde to zatím nevře, ale již slušně bublá. Jen tak mimoděk, výrobci obráběcích strojů u západních sousedů a logicky i u nás zcela otevřeně mluví o krizi, a tak, jako mají automobilky tady své dodavatele čehokoliv, u obráběcích strojů (automobilky i jejich dodavatelé brzdí či přímo ruší objednávky strojů) to platí v bledě modrém. A teď něco málo matematiky 7 třídy: Pokud stoupne nezaměstnanost o zanedbatelné 1-1,5 procentního bodu, což obnáší cca 100 tis. lidí, budeme stále pod 4%, a to je stále v rámci EU skvělé číslo. 100.000 lidí (včetně zaměstnavatelů) přestane do systému odvádět daně (celkem 15.000/měs.), za jeden rok cca 18 mld.Kč. Těmto ale bude třeba vyplácet podporu, dávky a hradit za ně pojištění, řekněme nějakých ušmudlaných 12.000, ale za rok je to 14 mld.Kč. Každý 1% bod nezaměstnanosti teoreticky může znamenat zářez 30 mld. A pak je tu jeden důležitý, velmi často opomíjený faktor. Onen "ohromný" růst mezd, jak tu ekonomové, politici i novináři nám tlačili do hlav, byl v době růstu zapříčiněn z velké míry u "běžných" lidí množstvím přesčasových hodin, které se téměř všude z pragmatických důvodů nevykazují, ale objeví se v odměnách, ale odměn (přesčasů) valem ubývá. Lidem platy nikdo nekrátí, ale budou jen brát ve výsledku méně, samozřejmě méně odvádět na daních oni i zaměstnavatelé a tudíž opět výpadek výběru státu. Tato položka příjmů přitom patří k pilíři rozpočtu a zaznamenala v poslední době největší růst. Pokud toto má být ono měkké přistání ekonomiky, jak hovoří paní MF, myslím si, že mnoho lidí s ní nebude souhlasit.
Více na https://www.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/autoprumysl-ve-splinu-vyrobci-autodilu-cekaji-potize-chystaji-propousteni-1364966?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Více na https://www.e15.cz/bude-krize/cesky-vyrobce-autodilu-krachuje-plasty-pro-ford-ci-vw-vyrabi-ve-valasskem-mezirici-500-lidi-1365166https://archiv.ihned.cz/c1-66686770-dodavatel-pro-automobilovy-prumysl-skd-bojkovice-hleda-noveho-majitele-firma-prepalila-svuj-rust