Pneunm Jenicek super tak se přihlaš a já tě udělám správcem, zatím zájem nic moc :D
čtvrtek, 13. února 2020
jenicek Myslím, ze dosah tehle diskuze neni až tak velky jak by mohl byt na facebooku. Určitě by stalo za to, aby se to presunulo na misto, kde se to dostane k vice lidem v pneu branzi. A urcite se to dostane i ke starsim nez 35let. Ja se k tehle diskuzi dostal nahodou a jsem za to hrozne rad. Kdyby to melo byt na fb tak by to vyzadovalo dost práce to udržovat a prijimat cleny jen potvreze z pneu branže. Mohl by to byt maly krůček s tim neco delat. Komunikovat i s ostatnima a zkusit je motivovat. Jak vy me tady. :) koukam, ze je stranka je uz vytvorena, tak rad pomuzu.
čtvrtek, 13. února 2020
Pneunm Četl jsem novější článek taky z Brna, psali tam myslím že to odmítá půlka ale teď to nemůžu najít. Jo Brno...
roman Slovo "kvalitní" bych spíš nahradil slovem "rozumné", ale to už je detail. Mark na FB vyvařil jmění, nicméně si myslím, že záleží také na věkové kategorii. Velký vliv má FB (alespoň podle mě) v kategorii cca 15-35 let. Jak je to u starších lidí nevím, ale myslím si, že to bude rapidně nižší. Ale rozhodně to můžeš na FB zkusit. Já mám největší zisky z kategorie lidí ve věku cca 40-60 let.
čtvrtek, 13. února 2020
Pneunm Co třeba kdybychom začaly do tech diskuzí psát příspěvky typu "kvalitní pneuservisy přestávají přezouvat..." když to každý kdo sem přispívá do těch diskuzí začne pravidelně psát může se povědomí začít měnit. Dosah fb je podle mě obrovskej, Mark nezbohatnul jen tak.
čtvrtek, 13. února 2020
roman Pneunm: Takový článek v novinách asi těžko někdy vyjde. Ale pokud budou v diskuzích pod články s gumami stoupat počty lidí, kteří byli odmítnuti na servisu popř. počty lidí kteří zaplatili "raketu" za to, že přišli na servis s konkurenčním zbožím a chtěli služby pneuservisu, tak se to mezi lidmi též rychle rozšíří a lidé začnou přemýšlet konečně jinak a třeba se nějakého článku na tohle téma i dočkáme. Zatím lidé spíš přemýšlí stylem "koupit za hubičku na netu a nějaký blbeček nám to za hrst rýže přezuje a ojetou gumu grátis zlikviduje" a často jim to vychází. Máme možnosti jak se bránit, ale těchto možností používá jen malá část z nás a to je ten kámen úrazu. Netuším, kolik pneuservisů čte FB, ani kolik pneuservisáků čte web Pneurevue. Já osobně na FB nechodím skoro vůbec, na webu jsem denně, takže netuším, jaký je poměr navštívených stránek FB vers. web.
čtvrtek, 13. února 2020
Pneunm Hroudo já proti dodavatelům vůbec nic nemám. Chovají se tržně a dělají jen to co jim přinese největší zisk s nejmenšími náklady. Jedinej problém je jen a jen v nás a nikdo jinej ten problém nevyřeší protože to je náš problém a ne jejich. Gumy z netu tu budou vždy a já je taky občas přezuju (za raketu) jde o to jakej bude poměr, vždy to nějakej zoufalec přezuje za tašku hrušek, hlavní je pro mě ale chování velkých a kvalitních servisů které drží většinu trhu. Co se týče dosahu téhle diskuze mám na to jiný názor než vy, myslím že většina servisáků o ní neví. Chtělo by to víc informovat. Kdyby na nějakém velkém servru vyšel jeden článek o tom že některé servisy v sezóně odmítají gumy z netu tak to udělá víc práce než tisíc našich příspěvků. Do knihkupectví nechodím a cédéčka si nekupuju ale taky si nenosím díly k automechanikovi a flašku do hospody. Internet spoustu oborů zničí ale pneuservisy ne protože bez nich to prostě zatím nejde! To už bych se víc bál toho počasí...
čtvrtek, 13. února 2020
roman Hroudo tleskám, hezky napsáno. Jen pár drobností k ostatním gumařům: Naše problémy si musíme vyřešit sami a záleží pouze na nás, jakou formu "naprdnutelnosti" s naší situací a obchodní politikou VO a shopů zaujmeme. VO dělá jen, co je pro něho nejvýhodnější - prodat komukoliv a víc jej nezajímá. Též se ale divím tomu, že je nás tady tak málo "zde kafrajících", jelikož snad každý s kým mluvím z oboru pneuservisáků má na tuto situaci (a možná i na naše řešení) podobný názor, ale mlčí... Bojí se, že by se neuživili, kdyby odřekli nevýhodnou zakázku, zdražili by své služby kolenovrtům atd. Já také kupuji mnoho věcí na netu, ale jen to, k čemu nepotřebuji službu někoho jiného. U pneumatik z netu lidé potřebují služby pneuservisů. Shopy musí být levnější se zbožím, jelikož nenabízejí servis => jinak by neprodali skoro nic. To si musí pneuservisy uvědomit a proti tomu se musí naučit hrát (trumfy jsou na naší straně). Pokud si někdo z kolenovrtů tohle neuvědomuje, tak se nesmí divit tomu, že moje služby budou pro něj dražší popř. nebudou u mě v sezóně obslouženi. Dneska byl u mě jeden zástupce VO a říkal, že budou muset časem upravit svoji obchodní politiku, protože přibývá pneuservisů, kteří se brání netovým gumám. Záleží jen na nás, je to pouze náš boj. Jen musíme umět použít své trumfy. Nebojte se, přidejte se. Ať se daří všem rozumným gumařům.
středa, 12. února 2020
Hrouda Chtěl bych upozornit že můj předešlý příspěvek není v žádném případě mířený proti nikomu z vás 3 nebo 4řech a ani jsem se vás nechtěl dotknout . Je to jen názor. To že většina z Vás nemá v profilu ani čárku navíc přejdu. Všichni tak trošku anonimous :D Pokud jsi někdy dělal za almužnu, tak si buď jistý že tak jsme to dělali skoro všichni , ale měli jsme zisk z pneumatik ( navíc !!!což dnes není až na pár vyjímek ) Pořád mě zaráží že se tu motáme jen 3 až 4 chlapíci. Nikdo tu nikdy veřejně a pod vyplněným profilem nenapíše taky něco naším vyčůraným dodavatelům a přitom život eshopů je hlavně jejich práce a na kamenný servis si vzpomenou jen na vánoce a při jarní před objednávce, která je v dost případech sebevražda a honba za 2% při odběru 70% to co za 1/6 měsíců loňského a tak dál........ Lidi z ulice budou pneu kupovat na internetu ať tu my 3 nebo 4 budeme nebo nebudeme. Pokud máš čas a věřím že my 3 nebo 4 co se tu scházíme ten čas občas máme, tak je to jen výdělek ten internet obout a nechat si to pořádně zaplatit . Pokud je tu ještě někdo kdo nechce internet montovat kromě té hrstky naštvaných a unavených mechaniků co tu píší, tak kde teda jsou ????? možná se jen stydí tu něco načmárat a nebo se bojí že jejich názor něco způsobí ???? Kluci mám k vám úctu i když někdy s vámi nesouhlasím. Ale o tom diskuze je. Internet v rukou občanů bude už navždy a zatím si stojím ! je to na ho...o, ale je to tak. A je jen naše chyba toho patřičně nevyužít. Ale je to jen o tom že zákazník svejma šlupkama dráždí naše ego ( jak to že si přivez gumy parchant a jak to že je pořídil jen o stovku dráž než já za tak dlouhou dobu spolupráce s +++++ tak to neeee jáááá jim ukážu !!!!!! Zajímalo by mě jak velký procento lidí ještě chodí do knihkupectví nebo jaký procento lidí si koupí nějaký to CDečko v krámku na rohu ulice, když si na netu stáhneš co chceš a ještě zadarmooooo , ale ono to tak zadarmo není ( pořídit PC, platit elektřinu, nějaký ten antivirus , a tak dál no nevím co je výhodnější.) Krásný večer všem a nejen těm rozumným.
Pneunm Na fb jsem to já, neumím moc sedět s rukama v klíně tak jsem to založil a budu rád když se přidáte. Pokud by to autorovi myšlenky vadilo tak skupinu smažu.
Pneunm Bude někomu vadit když založím na fb skupinu s Názvem Neboj se přidej se? Nerad bych používal cizí nápady bez souhlasu.
středa, 12. února 2020
Pneunm Hroudo Nové Město nad Metují, možná vydržím možná ne ale držet za každou cenu něco co za to nestojí mi nepřijde jako výhra, posledních pár let si nemůžu stěžovat ale pokud by se to mělo vrátit do starých kolejí tak raději zavřu než se tu sedřít za almužnu.
středa, 12. února 2020
Hrouda Pneunm. Možná bys mohl ve svém profilu sdělit oblast tvého působení. :D:D:D a doufám že pana někdo řádně potrestá a to pořádnou cenou a nebo špatně odvedenou prací. A příště se rád vrátí k tobě. No musíš tam ale vydržet.
středa, 12. února 2020
Pneunm Karma je zdarma, asi pět minut po kolenovrtovi přišel normální zákazník a objednal si nové pneumatiky.
středa, 12. února 2020
Pneunm Co je to za hlášku "já Vám to ale zaplatím"? Koupí si gumy na netu a zdůrazní že když mu to přezuju tak mi to laskavě zaplatí. Děkuji nechci. Pokud tohle čte někdo z mého okolí, možná Vám zazvoní u vrat Fiat s doma moto kolama v kufru, přenechávám tento úžasný kšeft, můžete že sebe dělat čůr@ky dle libosti.
středa, 12. února 2020
SJM Roman má naprostou pravdu s tou "absurdní situací", a tak navrhuji i v servisu narovnat podmínky, např.takto: