roman Vláda
I. z a k a z u j e
1. s účinností ode dne 14. března 2020 od 6:00 hod. do dne 24. března 2020 do 6:00 hod. maloobchodní prodej a prodej služeb v provozovnách, s výjimkou těchto prodejen:
sobota, 14. března 2020
roman Tak zavíráme. Do 24.3. musíme mít pneuservisy uzavřeny, webshopy mohou prodávat zboží dál za předpokladu, že "prodeje přes Internet a dalšími vzdálenými prostředky, přičemž uvedené zboží a služby se převážně prodávají nebo nabízejí v dané provozovně" - což gumy zasílané dopravními službami by býti neměly. Snad to chápu správně.
SJM Pneunm, závidím ti Tvůj optimismus. Krize je tu jako prase a celosvětová (Amerika, Evropa, Asie). Dopady budou zřejmě obrovské. Je to vidět i z výstupů politiků a ekonomů. Všichni mají doslova hrůzu v očích, že je ta vlna smete z politického výsluní. Je třeba si na rovinu přiznat, že gumy teď nejsou na pořadu dne a jestli přijdou opatření podobná jako v Itálii, kdy lidé budou doma na 60%, OSVČ za 0% a k tomu každý druhý nějakou hypotéku, úvěr, občas nějaký bankrot, jako např. nyní Vítkovice, tak potěš. Kdo má zaměstnance, měl by rychle jednat, jak dál. Na ÚP možná něco málo bude mít jisté. Poradili, abychom si na výplaty vzali BEZÚROČNOU půjčku s ročním odkladem. Tzn, že budu platit lidem, kteří sedí doma 3-4 měsíce, odvedu státu za ně soc a zdr 35%, ti lidé odvedou také daň ze mzdy a rok s rokem se sejde a když přežijete, budete vyplácet mzdy aktuální a nad to splácet ty minulé.
pátek, 13. března 2020
roman U mně je klid, ani se ještě neobjednávají na přezutí. Na pondělí vím pouze o jednom zákazníkovi.
pátek, 13. března 2020
Pneunm SJM krize přichází to je asi jasné. Mě by spíš zajímalo jak to u Vás vypadá s přezouváním o objednávkami. Tady je dost klid, stejně jako všude jinde kromě supermarketů. Jinak myslím že kdyby zavřeli všechny kamene obchody a přepravci by náhodou jezdili tak se na vožení gum vyservisujou.
pátek, 13. března 2020
SJM Pos....ENTR, když jsem uviděl tu hrubku, ale již to šlo. Tak znovu a lépe. Otázka nestojí, zda dojde ke zhoršení situace, to je myslím dnes při pohledu za hranice jasné. Otázkou je, kam až to může spadnout? Faktem je, že "český" automobilní a strojírenský průmysl má problém od 3Q/19 (obchodní válka ČLR/USA, brexit a elektromobilita).Začátek roku nebyl o nic lepší a nyní toto. Ek situace řady firem se dále prudce zhoršuje. Neznám firmu, která právě řeší obnovu flotily, když firmy houfně ruší osobní jednání, služební cesty zahraniční i vnitro. Bude následovat dominový efekt. Jarní sezona, vtom pravém slova smyslu právě skončila. Dobré roky jsme věnovali rovným příležitostem, spravedlivým důchodům, budováním sjezdovek v neskutečných lokalitách, čerpání dotací na bizarní projekty atd. Jak je to dlouho, co obě korpulentní ministryně prohlašovali, že OSVČ jsou černí pasažéři důchodového systému. A hle, uběhlo pár týdnů a na světlo světa leze, že při stavu jaký nastal, nemá OSVČ nárok prakticky na nic z toho, co zaměstnanec. Bylo učiněno prázdné gesto o prominutí trestu za pozdní DP. To, že všichni platí daně zálohově předem, bez ohledu na situaci, o tom ani slovo, a tak by se dalo pokračovat dlouho. Jisté je jen jedno, dobře již bylo.
roman Toť otázka. Pokud dojde ke zhoršení současné situace a byly by veškeré "kamenné prodejny i servisy" uzavřeny (asi kromě prodejen potravin a lékáren), tak jsme totálně v zádeli, jelikož si tím pádem každý zakoupí pneu na netu v době karantény a bude čekat, až se situace uklidní a servisy se otevřou. Pokud by tohle nastalo, tak bychom museli veškeré zisky nutné k zajištění provozu pneuservisu nekompromisně vyždímat z pozdějšího servisu, nebyla by jiná možnost, jak tuto situace alespoň trochu eliminovat. Snad tato situace nenastane.
čtvrtek, 12. března 2020
Pneunm Tak mi přišel mail od pana Radka Grilla že když koupím České pneumatiky s Číny tak můžu vyhrát Golfa. No nevím, raději je budu bojkotovat a koupím si Passata. Btw. jak myslíte že se současná situace projeví na sezóně?
roman Jenicek: Díky, to jsem byl já, nicméně už pár měsíců používám k plné spokojenosti TPMS od Autelu.
pátek, 6. března 2020
jenicek Někdo tu měl otázky ohledně CUB senzorů. Nedávno jsem měl školení a zakoupil přístroj se senzory. V praxi jsem vyzkoušel zatím jen dvě auta, ale kdyby měl někdo otázky tak se ptejte. Za mě je to zatím velmi intuitivní a snadný nástroj. Senzory kvalitní a za dobrou cenu...
roman 1) Momentálně přes Eltma vše, jelikož nemám jiné či lepší řešení. 2) Cizí galusky v sezóně nedělám a mimo sezónu přezouvám za plnou (hmyzí) cenu.
úterý, 3. března 2020
Hrouda Dotaz : A jakým způsobem likvidujete pneu vy ? Roman, Pneunm. Vaše prodané pneumatiky + ty co děláte za příplatek . Používáte ELTMU ? Nebo máte jiný odsun pneu.
úterý, 3. března 2020
Pneunm Myslím poplatek za kontrolu cizí pneumatiky... Tj. hmyzí taxa :)