BF Kolega to řeší od teďka následovně. Už zítra nepříjde do styku se zaměstnanci, protože jim oznámí že je do 30.3. platí jako by byli v práci. Tedy 2 týdny. Pak dle zákona o informaci, že jim řekne 14 dní předem je uvolní na další 2 týdny že jim nařizuje dovolenou a tak do práce příjdou 14.4. po velikonocích. A to má 6 zaměstnanců. Nikdo se mu do firmy nedostane, nikomu nevydá ani kolo ze skladu, či jakékoliv uloženky. Tomu říkám odpovědný přístup a bohužel, že zaměstnanci dostanou dovolenou kdy nechtějí je osud. Tohle prostě musí pochopit a pokud ne tak ať jdou jinam!!! Kdo však na to má??? Toť je velkou otázkou. Jedno je jisté, než ležet několik týdnu doma, v nemocnici, nebo skončit ve dřevěném futrále pak je na rozmyšlení co je přednější. Jestli život, nebo práce, někdy nezodpovědní zaměstnanci? Jsem taky pro celkovou karanténu do Velikonoc. Jenže už vidím tady ty urpuťáky co i kdyby měli zdechnout půjdou do práce v servisech a budou harovat jak urvaní. Ohrozí další mnoho a mnoho lidí. Toť můj názor. Klobouk pak smekám dolů před takovým, který má zodpovědnost za sebe i za druhé i když si to oni zrovna z pozice zaměstnanců nepřipouští a absolutně neváží.
neděle, 15. března 2020
roman Píší, že se bude jednat o nouzovém provozu pro nákladní autoservisy. Hmyz má u mně zákaz vjezdu do 9.května. Práce budeme mít ve zkrácené sezóně dost a naši zákazníci musí být odbaveni pokud možno přednostně. Vždyť hmyz může poprosit o přednostní přezutí svého prodejce pneumatik.
neděle, 15. března 2020
PM Tak dle MPO jit do prace muzeme, jen nesmi dojit ke styku s verejností..... Ale dnes se bude jednat o vyjimce pro auto/pneu servisy apod....
neděle, 15. března 2020
BF Jinak ostatním co jsou nerozhodní, nebo se bojí navrhuji pořádnou novou sazbu v ceníku za DESINFEKCI DOVEZENÝCH NOVÝCH PNEU (((((-:
neděle, 15. března 2020
BF Spíše mne zajímá to, že internetoví paraziti mohou fungovat normálně a tak budou tlačit gumy horem dolem. Proto už konečně by všichni, všichni nejenom pneuservisáci měli vzít rozum do hrsti a po spuštění servisů až po několika týdnech do normálu by absolutně neměli jakékoliv nové pneumatiky dovezené odkudkoliv minimálně určitý čas nepřezouvat. Je to prostě zlom, který si musí uvědomit mnozí z nás. Nejhůře jsou na tom ti co platí nájmy a hlavně ti co mají zaměstnance. Ti si musí velmi dobře uvědomit co jim přinese užitek. Jestli dělat poskoka parazitům, nebo jít konečně svou cestou i za cenu že ztratí nějaké vyčurané zákazníky, nebo zaměstnance na kterého pak stejně absolutně tím že přezouvá gumy z internetu nevydělá. Verze NEBOJ SE - PŘIDÉJ SE je pro mne stále nejlepší řešení a mnozí kolegové mi to i potvrdili kdy v minulém roce tohle provedli. Klidně se do mne teď a tady pusťte a dejte mi to vyžrat, ale pevně si za tím stále stojím. Bořek.
neděle, 15. března 2020
Pneunm Češi jsou v obcházení mistři a já jsem toho velký fanoušek ale v tomto případě by bylo fajn kdyby se to nedělo, není to fair vůči ostatním a tahle bezohlednost může ve finále poškodit všechny.
neděle, 15. března 2020
BF STAČÍ SNAD TOHLE -- Cestu, jak fungovat, hledají třeba i ruční automyčky. Řetězec Automyčka Express, který myje auta v garážích obchodních center, musel také svoje pobočky zavřít. "Pro motoristy jsme spustili náhradní službu pick-up servisu. Zákazník si objedná umytí on-line nebo na infolince, my přijedeme, auto vyzvedneme, umyjeme a vrátíme zpět," vysvětluje ředitel firmy Richard Kettner. V Praze je služba zdarma. Rozšířit pick-up servis zvažují i někteří majitelé dealerství a autoservisů.-------TAKŽE POKUD SI TO DOMLUVÍŠ MIMO FIRMU TAK TI NIKDO NIC NEMŮŽE ŘÍCT A UDĚLAT. JE TO SICE NESMYSL, ALE NA DRUHOU STRANU CO SE ZAMĚSTNANCI NA SERVISECH? CO S TĚMI JAK PÍŠE TIRE, KDY BY SE OHROZILO TŘEBA CHOD VÝŽIVY PRO ZVÍŘATA A VLASTNĚ PRO LIDI? Prostě si to každý nějak udělá podle sebe. Že to je pak kolem posmoleného viru nebezpečné je více než jasné každému.
neděle, 15. března 2020
Pneunm PM můžeš, kamarád pracuje v Jysku a normálně chodej do práce, jen mají zavřeno.
neděle, 15. března 2020
PM Zajímalo by mě jestli můžeme být v servisu a připravovat se na sezonu. Přitom mít zavřeno....
Tire už mi přišlo z bestdrive že máme mít zavřeno ale je to nesmysl... např. obsluhuji cca. 10 zemědělských družstev co mají živočišnou výrobu - bouchne jim guma na krmným voze... to jako nechaj dobytek bez krmení... apod...
sobota, 14. března 2020
roman Roušky ani respirátory nejsou k sehnání, naše profese nepatří mezi ty čistotné a bezprašné, takže lepší zavřít na cca 10 dní, než mít servis zaneřáděný nějakým virovým svinstvem a obsluhy mašin mít ve špitálech. Pak nastane sice blázinec, ale nějak to snad zvládnout půjde. Jen si "nezamořit" vlastní servis gumami od jistých jiných prodejců - ale to je každého věc, jak se k tomu postaví.
BIB Pneuservisy myslím dají do vyjímky, během víkendu to budou řešit
sobota, 14. března 2020
Pneunm Takže když má servis eshop tak může prodat gumu ale nesmí jí nazout?
sobota, 14. března 2020
roman Pneunm: Můj názor => Prodat gumu přes net můžeš, pokud máš shop, výdej a jejich servis je na stejném místě (cituji: "přičemž uvedené zboží a služby se převážně prodávají nebo nabízejí v dané provozovně"). Ono se to do pondělí upřesní...