Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

roman
roman Chápu, i když to vidím trochu jinak. Podle mě je to hlavně chyba naší vlády. Čím striktnější opatření vláda nařídí, tím bude současná situace dříve vyřešena a s menšími vlivy na zdraví národa. Dokonce si i myslím, že by to mělo menší dopad na hospodářství, než současný mírnější postup. Často je lepší myslet na to, co bude za týden, než co bude zítra a pozítří.
středa, 18. března 2020

SAB
SAB Zákaz vycházení bez zakrytí úst a nosu bude platit od dnešní půlnoci, informovalo ministerstvo vnitra. Deník N předtím uvedl, že to bude už od 18:00. Já mám otevřeno mám respirátor a přes něj ještě šátek. Pracuji sám nemám tady zaměstnance ani brigádníky. Lidé mi volají jestli mám otevřeno a objednávají se a jezdí přezouvat na létní,Jak už psal hohencenda nerad bych chcípnul hlady. Na stát se sploléhat nechci a nebudu. Stát nám dal možnost obživy tak se starám a nesu riziko nákazy.
středa, 18. března 2020

roman
roman Jasně, nikdo nikoho nenutí, ale pokud otevře jeden, tak druhý "bude muset" udělat to samé. Píšu to schválně v uvozovkách. Je rozdíl vyměnit alternátor (špinavá práce, ale bez zvířeného prachu) a pistolí povolit kola na autě (prach a bacily jsou "všude"), zejména tehdy, když nejsou adekvátní respirátory k dostání. Kdyby byly k mání alespoň ty respirátory vyšších tříd. A další průšvih: Ten kdo má předepsanou karanténu, tak courá všude kde nemá/nesmí a určitě bude mezi těmi prvními, kdo navštíví pneuservis s výměnou obutí.
středa, 18. března 2020

SAB
SAB Kluci pokud nám dala vláda výjimku ,že můžeme mít otevřeno tak je to na každém z nás jak se rozhodne! Nikdo nikoho nenutí aby otvíral servis a to riziko nákazy si bere každý na sebe kdo otevře! Něco jiného by bylo ,kdyby byl zákaz a nějakej darebák by měl otevřeno!
středa, 18. března 2020

roman
roman Taky jsem trochu naskladněný, proto prodej "toleruji" a ostatní uvidíme a hmyz nejdříve v půli května - práce bude tři zádele a v kratším čase. Ale jde spíš o klasické výměny zima/léto. Jak jsem psal už dopoledne: My jsme ve válce mezi sebou... To je největší průšvih za této situace. Jeden otevře, tak jej musí druhý okamžitě následovat za každou cenu, nejpozději ihned. Respirátory nejsou a zvířený prach od dotahovaček, přezouvání pneu je pro pohyb virů rájem...
středa, 18. března 2020

Pneunm
Pneunm Jo a kontrolu cizích pneumatik zvysuju na 250 za kus. Nebudu riskovat zatímco si překupníci budou sedět v bezpečí u počítače.
středa, 18. března 2020

Pneunm
Pneunm Tak někdo má rezervu větší někdo zase menší. Mě nejvíc straší 500 gum na skladě který potřebuji prodat. Příští týden už pravděpodobně otevřu ale nikoho bez roušky neobslouzim a přesunu si kancl do dílny...
středa, 18. března 2020

roman
roman Hohencenda: Máš dvě možnosti: Buď "chcípneš" hlady, čemuž nevěřím, nebo můžeš "chcípnout" na viráka. Věř tomu, že ta druhá část věty je pravděpodobnější. Samozřejmě to nikomu nepřeji.
středa, 18. března 2020

roman
roman Já jsem živnostník, ale mé zdraví je mi přednější, a pokud bych onemocněl, tak budou vyšší ztráty, než když na nutnou dobu zavřu (zavřeme své servisy). U mě je zatím absolutní klid, jeden se objednal na duben s tím, že pokud se situace zhorší, termín se změní. Dal jsem na web, že všechno se odkládá, pouze po předchozí tel. dohodě nutné opravy pneu u mě zakoupených a prodej resp. budoucí objednávky nových pneumatik a termín dohodnu "až to půjde". http://www.pneurevue.cz/profile/roman/photo/1-roman/8-covid19-hmyz.html#foto
středa, 18. března 2020

hohencenda
hohencenda Vzhledem k tomu že jsem malinký pneuservis musím makat pokud dělat nebudu jako v prosinci,lednu ,unoru a většině března chcípnu hlady to tak prostě je...
středa, 18. března 2020

roman
roman Věřím tomu, že kdybychom měli něco jako "Svaz pneuservisáků", tak by byl provoz pneuservisů zakázán do odvolání s výjimkou neodkladných oprav pneumatik pro zásobovací vozidla & pod. Přezutí gum může rozhodně nějaký čas počkat. Bohužel my jsme spíš ve válce mezi sebou...
středa, 18. března 2020

SJM
SJM Zdar Bořku. Udělal jsi jedinou správnou věc, zavřít, zamknout a hotovo a měl by to udělat každý. Chráníš sebe, své lidi, rodinu i všechny případné zákazníky. Když vidím ty tiskovy 3x denně, nevím jestli brečet, nebo se smát. Vyhlasujem celopšnů karanténu. Budetě chodiť len do práce, z práce, nakoupit a domů. Na to není slov. Zatím panuje vlna solidarity, ale po zkušenostech z povodní, je to velmi dočasný jev. Jak se dodržuje karanténa navrátilců z Itálie, ale i z Rakouska, asi netřeba si dělat iluze. Kolik jich bylo šťastných, že překročili hranice před půlnocí. Podniky zavírají jeden po druhém a lidi využijí čas tu na opravu, přezutí, zubaře...... Člověk si říká, jak můžeme mít tak tragickou vládu? Můžeme, ona je jen odrazem nás samotných. Např. místní špitál. Vedení, zřejmě po vzoru Hradu, se uchýlilo do ilegality a pár organizačně schopných doktorů začalo konat samo, organizovat, řídit co a jak i s tím minimem ochranných prostředků. Nechali zavřít všechny vchody, vyjma jednoho. Tam postavili stan, vybavené zdravotníky a ti segregují. Všude jsou nápisy, bez roušky či čehokoliv na hubě sem nelez, stůjte 2m od sebe, je to pro vaši a naši ochranu. Pochopili to všichni, až, až na naše seniory. No jo, když on jim ktosi z TV říkal, že všechno je pod kontrolou, všechno funguje a kdo říká že ne, tak lže. Také jsem slyšel, že spásou zásobování budou e-shopy. To ano, než se infikuje jeden řidič z depa, pak je celé depo v prdeli. Sype se to celé jako domino a jsme na počátku krize, jako ještě nikdo neviděl.Kdo občas používá to, co nosí na krku a nevěří všemu, co mu komerční TV tlačí do hlavy, tak něco čekal, ale že to bude takto boj o přežití a všudypřítomný strach, tak to asi čekal málokdo. A jako poslední sna, že prchají zahraniční pracovníci, tedy hlavně ti východní. Firmy zjišťují, že nejednou nemá kdo stavět dálnice, stát u linky a balit kuřata, zateplovat fasády, sázet přísadu salátu, háčkovat chmelnice, umývat nádobí..........Přeji zde všem a Tobě Bořku zvlášť, vydržte to a hlavně ve zdraví.
středa, 18. března 2020

BF
BF SJM, kamaráde, příteli. Několikrát jme si v nedávné minulosti soukromě psali o problémech doby a dnes to máme tady. Nebudu to tady rozvádět, ale jak jsi psal dobře už bylo a to skutečné peklo teprve přijde. Jen pro zajímavost některých kolegů co mne oslovili a ptají se ale napíšu, že jsem zavřel úplně a totálně servis. Lidi dal domů a řekl jim že nejdříve počítám otevření po velikonocích. A jestli to bude třeba i dávno po nich je už teď zcela jedno. Jisté je že zdraví lidí je mnohem důležitější než honění se za něčím co vlastně není už teď podstatné. Je to důležité, ano, ale ne nejdůležitější. To co se bude dít brzo kolem nás bude mít mnohem větší a hlubší dopad na všechny a všechno. Držme si pěsti pro štěstí, protože je budeme všichni ale úplně všichni potřebovat. Bojujme, jsme mnozí na skutečném oborovém rozcestí bytí a nebytí.
úterý, 17. března 2020

SAB
SAB Pan prezident se důkladně chystá na cestu do Číny, proto není vidět.
úterý, 17. března 2020

SJM
SJM Určitě je to problém na straně výroby, bez debat, ale všichni výrobci vidí i započatý obří problém na straně odbytu. Prodeje všude o cca 10% spadli už v lednu i bez C19, únor by měl být znám zítra a březen, duben, květen, to bude masakr a pokud se C19 zvládne, do konce roku se budeme všichni vzpamatovávat. VK, jak ho nemusím, dnes v rozhovoru řekl, že když čte, že letos asi neporosteme, se musí smát, že propad HDP bude 10-15%, což jsou stovky mld Kč.
úterý, 17. března 2020

hohencenda
hohencenda Máme ještě prezidenta ,že není ani vidět ani slyšet...
úterý, 17. března 2020

roman
roman Na jedné straně zisk firmy, zaměstnanost atd. na druhé straně životy a zdraví člověka. Není to jednoduchá volba. Nepatrně "lepší" prognóza: https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/epidemie-vyvrcholi-v-evrope-na-konci-brezna-ukazuje-studie-jpmorgan-40317044
úterý, 17. března 2020

SJM
SJM Německá automobilová skupina Volkswagen uzavře na dva až tři týdny své evropské závody. Největšího výrobce aut na světě k tomu vede pandemie způsobená novým typem koronaviru a s ní související odbytové potíže. Poslední směna ve většině provozů bude tento pátek, oznámil v úterý koncern. Automobilka zároveň varovala, že letošní rok bude velmi obtížný. Tisková konference vlády 16.3.2020 Andrej Babiš, předseda vlády: Já bych k té Škodě Auto ještě… Prosím vás, Škoda Auto je klíčový podnik naší ekonomiky. Já se divím, že jsou takové návrhy, protože to by samozřejmě mělo obrovský dopad na celou naši ekonomiku. Škoda Auto tvoří největší podíl na HDP. Takže my naopak, my jsme mluvuli se zaměstnavateli a každá firma má krizový štáb, každá firma si je vědoma, že v případě nákazy koronavirem svých zaměstnanců hrozí nebezpečí. Takže naopak, my máme zájem, aby ty firmy fungovaly, aby lidi chodili do práce, aby chodili jenom do práce a domů, to je samozřejmě ideální situace, občas i nakoupit… Ale já s tím nesouhlasím, aby zkrátka tady cíleně došlo k uzavírání firem, protože samozřejmě my připravujeme tu pomoc našim firmám, ale v případě zastavení výroby těch největších firem ty dopady budou obrovské. Takže nemyslím si, že je to dobrý nápad vyzývat takovouto firmu, největší firmu v České republice, aby přestala vyrábět.
úterý, 17. března 2020

SJM
SJM Jak tohle dopadne...Panické výprodeje zasáhly korunu. https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/panicke-vyprodeje-zasahly-korunu-euro-uz-je-za-27-40316860?seq_no=3&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null Panické výprodeje zasáhly korunu. V tento okamžik, je všechno co dovezeme o 8-10% dražší, gumičky nevyjímaje.
pondělí, 16. března 2020

Newsletter

Archiv

Reklama

MarketPoint

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz