Pneurevue.cz » Fórum » Máte zkušenosti s rozšiřováním pneuservisu směrem k autoservisním činnostem?

Máte zkušenosti s rozšiřováním pneuservisu směrem k autoservisním činnostem?

 

pátek, 23. září 2011

Otázka ze dne 23.9.2011

 

Myslíte si, že tato orientace vyřeší problémy a výzvy, kterým čelí pneuservisní branže?

 
 
 
Anonym
Anonym Funguje ještě CARENA z Brna??
pátek, 11. listopadu 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Díra, šopa, bouda je u mne servis co dělá v neustále špíně, nepořádku, chaosu. Nesnaží se zlepšovat pracovní prostředí. Má většinou levné a nekvalitní stroje z Číny, neumí pořádně nebo vůbec opravovat pneu, nemá k tomu potřebné školení, vybavení, nedodržuje základní pravidla přezouvání a servisu pneu. Přezouvá za peníze, které nemají šanci přinést tížený efekt vůbec jakéhokoliv dalšího rozvoje a ty jeho slouží jen k přežívání. Kazí svou práci a cenou pneuservisní činnost, atd.
pátek, 11. listopadu 2011
 
Honza
Honza Já díky Michelinu a jejich dodávkách po jednom či dvou kusech, stále mám na skladě zimní pneu které bych po sadě za pěkný peníz prodal. Bohužel jeden nebo dva kusy se prodávají hůř a těžko se jich budu zbavovat. Příští rok ani léto ani zimu, to bych musel být padlý na hlavu.
pátek, 11. listopadu 2011
 
Hrouda UL
Hrouda UL Pokud jesm pochpil dobře co je regionální prodejce tak to je stejné jako když regionální prodejce z Plzně leze do firem na Ústecku a prodává tam napřímo, namísto toho aby to prodal na servisy v Plzni a necpal se do kdejakého sebemenšího dopravce i s jednou avii na Ústecku.Dnes si každý dává za název VEKOOBCHOD to neplatí jen pro pneu a kdo dělá ten maloobchod. Pořád se tu mluví o spolupráci servisu, ale každej kdo dělá pneu a nemá nějaké "měřítko" (neznám jeho velikost) je díra a šopa. Je to bráno podle čeho? Já mám servis o rozloze přes 2000M2, ale nemám žádného zaměstnance propustil jsem je důvody tu nebudu rozebírat jsem také šopa nebo díra? Bez urážky jen mě zajímá to měřítko.
pátek, 11. listopadu 2011
 
prodejce
prodejce Michelin bere regionálním velkoobchodum jejich zákazníky a láme je pod svá křídla.Jde jim o to ,aby se bralo na přímo a byla kontrola "tlačenka" do prodeje vlastních pneu.Touží dodávat napřímo do kdejaké díry a šopy.
pátek, 11. listopadu 2011
 
Hrouda UL
Hrouda UL Dost často tu čtu špatné věci ohledně Michelinu. Je to opravdu tak špatné? Zatím od nich mám pár zákazníku které mě přivedli na náš servis jedná se tady o nákladní zákazníky,ale také mě navštěvují mé dosavadní zákazníky kde provádí kontrolu tlaků a hloubky dezenu a tak dále snad se nestane že se mě do nich navezou? Už jsem o této zkutečnosti s Michelinem hovořil a prý to není možné že prý to nikdy nemohou.a uvedl pár důvodů které tu nebudu zbytečně rozebírat.Pokud má někdo zkušenost s tím že Michelin něco podobného provedl prosím napište tu konkrétní případ. A Michelin prosím o reakci možná tu bude pár čtenářů a bude tu i veselo.Zatím jsou tu jen reakce servisů na ruzné situace na trhu,ale dobře vím že to tu čtou i dodavatelé pneumatik ŽE !!!!! Ale tiše sedí a mají úsměv na tvářích jak se to tu mele.
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Redakce
Redakce Bloková výjimka je pojem, který se vžil pro soutěžní legislativu EU v oblasti prodeje a servisu automobilů. Vztahy mezi výrobci aut a jejich obchodníky (dealery) se do relativně nedávné doby těšily výjimkám (od toho bloková výjimka) ve srovnání s jinými obory (třeba distribucí lednic). Ty výjimky spočívaly na např. v tom, že výrobci aut mohli více regulovat prodej svého zboží, zavazovat dealery k dodržování přísných kritérií nebo je teritoriálně chránit. Jinými slovy, prodej aut byl historicky vždy "svázanější" než prodej jakékoli jiné komodity (např. pneu). Dnes tyto výjimky z větší části padly, konkrétním projevem je např. i to, že záruka dnes není vázána na servis v tzv. autorizovaných servisech apod. Faktem je, že trh to zatím nijak výrazně neovlivnilo, zákazníci zůstávají veskrze loajální vůči takzvaně autorizovaným, i když se soudí, že je to otázka času. Problematika je mnohem složitější, některé zajímavé články na toto téma můžete najít např. na www. autobusiness.cz, když si vy vyhledávači zadáte bloková výjimka. Jinak u nás se často mylně hovoří o "zavedení" blokové výjimky, ve skutečnosti se jedná o její zrušení. Slýcháváme řikat - "máme blokovou výjimku, tak servis dnes může dělat každý" - ve skutečnosti je to proto, že tu výjimku už nemáme, resp. ji máme v mnohem liberálnější formě.
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Anonym
Anonym amen
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Gumaři doufám že také souhlasíš, že nastal čas určitých změn. Je jedno jestli to je pneuservis s jedním stáním nebo jich má třeba 8. Jestli dělají svou práci kvalitně, poctivě s citem a láskou k budoucnosti tak musí pochopit, že dnes je jedná z mála šancí si udělat v oboru konečně větší pořádek. Vzít to včas za správný konec provazu. Je potřeba si velmi rychle uvědomit, že to co se velmi rychle blíží z Bruselu bude mít katastrofální důsledky i pro mnohé z nás. Proto je potřeba zasáhnout na začátku, kdy to ještě lze částečně ovlivnit a minimalizovat škody, dříve než bude úplně pozdě. Život mne hodně naučil. Věřte chlapi pneuservisáčtí, věřte.
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Gumař
Gumař Hezky jsi to Bořku vystihl.Myslím,že s tebou musí každý souhlasit,ať servis s 1 stáním,nebo kolos s 6 včetně nákladního.
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Anonym
Anonym Pro čičmundu od myšáka.Budu objednávat jen tehdy,kdyč bude 195/65R15 Slavnej Saver za 1000kč nc a 205/55R15 V 1100NC.Jinak si steré DOT nacpi do prdelky.Já vám dám navyšovat objem za usranou TV,notebook,či nějakou jinou bezcenou pičovinku.Sewru na váš všechny a budu brát ze zahraničí.
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
FERDA
FERDA Zcela s tebou Bořku souhlasím.
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Dobrý den p. Michelin. Pokud jste skutečný tak jsem rád, že jste se připojil do diskuze a buďte si naprosto jistý za mne, že Já osobně si neobjednám u Vás ani kolo. Včeréjší kolega taky to mi věřte a tam to už narozdíl ode mne vašeho nezakaznika hodně poznáte. Prodej letních pneu Vám příští rok půjde jako i ostatním hezky do kytek. Propad bude obrovský a nezapomeňte dávat pneu s DOT 2012, max. 2011, né prosím ty co vám zůstali a mají DOT 2010 kterých je velké množství. Cenu hezky ponižte ať se Vám to vůbec prodá. I v zahraničí už někteří upravují ceny a je to zajímavé sledovat. A naučte si vážit kvalitní pneuservisy a své obchoďáky veďte k větší úctě k pneuservisům jinak pohoříte. Bořek Filipec.www.pneucentrumprofi.cz
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Co je to bloková vyjimka
Co je to bloková vyjimka http://www.autoservisy.net/index.php?p=104
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Anonym
Anonym Šulinku,aby jsi nebyl překvapenej.Jsou i jiné zdroje a ty poukazy si strč do prdele...
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Michelin
Michelin Na léto uděláme super ceny jako na zimu, a stejně všichni budete objednávat jako vždy. Je to o ceně !!!
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Včera jsem byl na cestách a hovořil jsem s jedním pneuservisákem. Ten mi vyprávěl čerstvý příběh, kdy Micheliňáka musel téměř vyhodit ze servisu, když mu lezl do jeho autodopravce kterého řadu let dělá. Naštěstí mu to jeho vážený zákazník sám řekl a tak na toho úlisného obchoďáka měl pořádnou pivku! Slova že za dalšího zákazníka nebo pneuservis má bonus svědčí o jejich totálním hloupém a ubohém uvažování. Právě stratil kvalitní pneuservis, který dělal XXX pneumatik od Michelinu ČR. Teď má nový skvělý kanál a zvysoka na ně kašle. Stratili dobrý, kvalitní pneuservis svou hloupostí i díky tomu dopravci a o tom to vše je pánové. U nás se říká -chytrý jako prase a blbý jak troky a v tomhle případě je tomu tak. Správně, dobře , perfektně, jen tak dál. Blbci kteří przní tento obor se sami požerou a zhynou. Mám radost, že jsou mezi námi takovíto chlapi v oboru kteří se s tím nemazlí a pošlou je někam. Hledají cesty jak svůj kvalitní pneuservis naplní potřebnou jistotou, i když jim někdo, kdo má vlastně mít přesně opačný cíl hází klacky a doslova stromy pod nohy a na hlavu. Fandím takovým moc a jsem rád, že si navzájem společně hodně pomáháme.
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
V.Částka
V.Částka Jen pro zajímavost, v Německu je podíl prodaných pneumatik v autosalonech 25% Internet pouze kolem 10-15% Ale je pravda , že před pár lety se internetový prodej a operativní leasing nikoho moc nedotýkal...
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
???
??? Co je to bloková vyjimka?
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Jen pro zajímavost. např. tady v Třinci se ted prodává autosalon Peugeot, který běží necelé 2roky, další zaběhlý řadu let autosalont VW se rozhodl ukončit činnost, v Ostravě se teď zavřel autosalon Toyota apod. Lidi si tohle dobře všímají a nenechají se nalákat lacinými slovy. Na tomhle pohoří právě někteří super výhradní lumpi a budou ještě prosit. Léto nemám zcela naskladněné, ani nijak moc nechci, ale mám ho dobře ošetřené a poladěné tak abych byl v klidu a pohodě. Jde to bez jakýkoliv problému s výhradními lumpy a kdo mi řekne, že se mi to dobře říká když ......, já mu hned odpovím, že nikdo mu nestál u té ruky když podepisoval ty někdy hloupé nesmysly mocných výhradních mocipánu a nikdo ho nenutil to násilím podepsat. Rozhodnul se sám. Tak ať teď nekňučí. Jste teď na koni konečně my a ne oni. Tak si to dobře pamatujte a uděléjte si pořádek před vlastním prahem. Cesta na jaro je zcela otevřená a je potřeba ji vyčistit podle toho jak mete koště pneuservisu.
čtvrtek, 10. listopadu 2011
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz