Pavel Hodonín V podstatě souhlasím s Morisem. Myslím si pouze, že akce ipneu prvoplánovaně jde proti eshopům. Proč by můj výrobek měl přes kurýra posílat Grill a jiní, když ho můžu poslat já. To je zkrátka realita, kdo má 200 servisů,fabriku která ovládá 30-40% místního trhu,je významnou součástí koncernu,ale hlavně značka je uložena hluboko v podvědomí zákazníků, stačí ukázat na někoho a ten jde z kola ven. Můžeme dokola omýlat jejich kvalitu, pořád je na hony vzálena číně. Sava,Kormoran,Tigar a podobní také Barumku neohrozí ani kvalitou, ani cenou. Myslím si ale, že servisů se to až tolik nedotkne, zato E zuří. I velkoobchody, které to tlačí přes nastrčené shopy z toho dozajista nejásají. Tržní podíl má jisté výhody a Barumka je nyní jasně demostruje. A až ceny dorovná na servise s eshopem, lidé pochopí, že je logické, když barumku nejlevněji koupí v "Barumce" a řidiče tak naženou do svých servisů. To je smyslem akce a nejde jen o gumy, ale i na ostatní servis. Proč dnes přijímají výhradně automechaniky s praxí? Proč při přezouvání musí chlap vyplnit kartičku se závadami které uviděl a tu dostane zákazní připnutou na faktuře? Jasné jako facka. Dělají ale jen to, co každý rozumný servis a pouze využívají možnosti, které jiní nemají.
sobota, 11. února 2012
Moris Barum se v síti bestdrive prodává na zákazníka stejně jako nám.Navíc co se týká ipneu.cz tak jsem několikrát volal do contitradu o konkrétní rozměr a dostal jsem odpověd že ho skladem nemají a potom jsem ho našel na ipneu.cz,že mají několik kusů. Je to jasný, že se snaží koncové zákazníky nasměrovat do vlastní sítě, protože tam svoje pneumatiky mít budou a dokonce za lepší cenu pro zákazníka.Navíc pokud děláte autoservisní práce tak je pro vás koncovej zákazník daleko víc ziskovější než nějakej velkoobchod.Takže si pánové lehko spočítali že v sezonně kdy nebyly pneumatiky je daleko přínosnější mít pneu jen ve vlastní síti než to prodávat velkoobchodně kde jakýmu joudovi popř. když pneu jsou,tak u nás budou nejlacinější.Sám plně toto jednání chápu máme přes 200 servisních míst pokrytou celou republiku a zákazníky budem posílat jinam to by přece museli bejt hloupý, takto prodáme stejně vyděláme víc a ještě něco bude z autoservisu kde se navíc nemusíme tolik snažit s cenou protože zatim nejni tolik profláklej jako pneuservis a zákazník se nám za pul roku vrátí protože se u nás obešel(cenou,nebo zbožím na skladě) a navíc přidusíme konkurenci.Velkým štěstím pro nás všechny je, že se Barum tolik pohoršil na kvalitě dnes ho předjede na životnost kde jaká čína.Osobně nepotřebuju Bestdrive vůbec podporovat ,protože je to pro nás všechny daleko větší konkurence než je internet.
sobota, 11. února 2012
Michal Tondo, já dělat jen barum, jak říkáš, tak jsem už dávno na ÚP a nikam bych nerostl. Růst jsem začal díky Michelinu, Kleberu, BFG, Nokianu, Dunlopu, Fuldě a Continentalu, který naštěstí neberu přes barum. Prosím hlavně nespoléhej, že budeš díky barumu růst. Teda pokud na ně máš 40% tak možná ano.
sobota, 11. února 2012
Jarda Jak tady někdo napsal,souhlas.Bez Barumu lze žít ještě lépe.Malé marže od nich,umyslně,aby jsme náhodou moc nevyrostli.Jinak si moc dobře uvědomujou velké síly nezávyslích.Spoustu let jsem dělal jenom Barum a teď ho spoustu let nedělám.Prodej pneu neklesl,naopak.Z jiné značky lepší procenta.To se jim vůbec nelíbí.Pro Michala s tím práskáním to byl jenom fór.
sobota, 11. února 2012
Jirka V Milý Toníku.Přečti si předešlé příspěvky,a jestli ti zbylo trochu zdravého rozumu,lehce zjistíš ,že se na Barumce a ostatních koncernových pneu na živobití, případně na další rozvoj vydělat nedá.Každému!!!!kdo dovede klepnout do klávesnice to prodají v průběhu roku z IPNEU levněji než tobě.Z vlastní zkušenosti ti oznamuji že se mi daleko lépe žije bez barumu než s barumem.S pozdravem obchodnímu zástupci či frenčízovému partnerovi Jirka V
sobota, 11. února 2012
BIB mam tu majsijskou brilantisku na feldu, jako odstrasujici priklad jak vypada ceska pneu to funguje znamenitě :-)
sobota, 11. února 2012
BIB bez barumu ze nelze existovat? Ale no taak, to bych už cca 5 let co je neberu nefungoval..
sobota, 11. února 2012
radek Malajsijske Barumky jsou o poznani těžší a maji problem s hazivosti.
sobota, 11. února 2012
radek Vzorem? Tak to asi budes stavet fabriku, nebo mozna uz ji máš :-)
sobota, 11. února 2012
Tonda KM Pánové bez barumek padnete jako vojáci bez zbraní prostě ceny jsou zludařené ale u které značky to tak není kdo dělá barum tak roste ten co barum nedělá je natom špatně asi tak no.Continental Barum je špičkou na trhu a BestDrive je další špičkou na trhu nebo znáte kvalitnější síť servisu auto pneu? Oní jsou pro mne Vzorem.T.
sobota, 11. února 2012
Michal BIB: mám to přesně stejně jako Ty. Do puntíku.:-) Ale malajsijskou barumku jsem ještě neviděl. To tam fakt máš?
sobota, 11. února 2012
Anonym Jinak,dnes se každej velkoobchod,importér zabejvá i netem.Vše se řítí do háje zelenýho.Šmudla se sere do pneu,pneuservisy se budou srát do programování jednotek a řízení motoru..
sobota, 11. února 2012
Gumař Další otázka na na Bestdrive ,kterou může položit vydavatel PR.Jen se obávám,že reakce a odpovědi se nedočkáme jako u Goodyearu ))))))
Jak je možné,že letitý zákazník se nedostane na cenu Vámi provozovaného e shopu ???Páni z Otrokovic???Já na barum seru ,beru to z venku,nebo to nahrazuji jinou eco třídou ))
sobota, 11. února 2012
BIB ano je pravda že lidi se po barumech pořád ještě často ptají tak nějak ze zvyku ale daří se nám je přesvědčit na kleber nebo BFG, většinou stačí vysvětlit že ta jejich české barumka se v česku už dělá jen sporadicky, máme tady na prodejně na ukázku barumu z rumunska, portugalska a nejlépe funguje ta malajsijská :-) pak ukážu český kormorán a překvapení lidí je dokonáno, bez barumky lze funguvat více než dobře..
sobota, 11. února 2012
radek Nemáš pravdu gumídku, vše je na jedno IČ, je to jedna společnost a má jen jedno vedení. Jen každá samostatná část má své vedoucí pracovníky a ti plní zase jen to co vymyslí vedení. Na začátku měli na ipneu jako kontak CTS s.r.o. namísto ContiTrade Services s.r.o. aby to netlouklo tolik do očí.
sobota, 11. února 2012
Tonda KM No pánové moc nenadávejme na Barum nebo vlastně BestDrive protože kde jinde chcete koupit barum? a řekněmesi narovinu že bez barumu to nikdy nepujde že aspoň já bez brillantis a polaris prostě nebudu čau.
sobota, 11. února 2012
Anonym žlutej mor )))
sobota, 11. února 2012
Michal A to nezapomeňte, že se mezi tím vším ještě motá Auto Kelly s těma jejich akcema. To je hřebíček do žluto modré prodejní rakve.
sobota, 11. února 2012
Hrouda UL Předobjednávka na BARUM docela šla, jesem pod ipneu a slušně na dnešní poměry,ale dokup jen 32% a to je na prd.
pátek, 10. února 2012
gumídek Jenže barumáckej maloobchod je dceřiná firma, má jiný vedení a je v podstatě odběratelem jako každej jinej. Přihlouple namísto reklamy jedou cenou.